Брнабић и Шарчевић са наставницима о реформи образовања

6 јуна, 2018
Премијерка Ана Брнабић и министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарали су данас са успешним наставницима основних и средњих школа из Србије о реформи образовања.
“Образовање и његова реформа су једна од основних приоритета мог мандата и ове Владе. Зато се и лично толико бавим тиме и у контакту сам са министром Шарчевићем и пратим шта све ради”, рекла је Брнабић и оценила да реформа образовања иде јако брзо.
Она се захвалила просветним радницима и указала поштовање за њихов, како је рекла, огроман рад и труд.
– Ови наставници не раде свој посао само за плату, то су наставници који иду два корака даље, раде и на ваннаставним активностима, налазе иновативне начине да укључе ученике у образовање, труде се и да поред свог предмета дају пример рада, вредности, труда, етике, доброг образовања и због тога желим да им одам поштовање – изјавила је премијерка.
Како је додала, данас је одржан други састанак са просветним радницима, а биће их, најавила је, још.
Министар Шарчевић је рекао да је састанак био конструктиван и констатовао да систем образовања наше земље напредује доста крупним корацима, али је потребно још много тога урадити.
– Пре свега, потребно је уједначити квалитет на свим нивоима образовања и спровести реформе до краја. Током састанка чули смо неке добре предлоге и видећемо шта је од тога изводљиво да се уради – истакао је Шарчевић.
Учитељица О.Ш. “Исидора Секулић” из Панчева Гордана Гајин Цветковски је рекла да је посао просветних радника један од друштвено најодговорнијих послова.
– Захвални смо на састанку јер је ово прилика да министарство и влада да учине видљивијим наставнике који унапређују како своје, тако и компетенције својих ђака и чине образовање доступним и квалитетним за сву децу – навела је Гајин Цветковски.
Шарчевић: Статут Националног акредитационог тела на Влади
Министар просвете, науке и технолошког равоја Младен Шарчевић очекује да ће до краја недеље на Влади Србије бити усвојен статут Националног акредитационог тела, што је предуслов да се распише конкурс за избор директора тог тела.
“Одржана је конститутивна седница Управног одбора Националног тела за акредитацију и остало је да се до краја заврши процедура око статута. Мислим да ће до краја недеље, можда у четвртак, предлог статута стићи на владу, све друго је већ урађено”, рекао је Шарчевић новинарима у Београду.
Извор: Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Брнабић и Шарчевић са наставницима о реформи образовања"

  1. E каже:

    “Uspešni” ili br.1?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама