Брнабић најављује затварање школа са једним или два ђака

26 маја, 2017

Држава ће морати да затвори школе које имају по једног или двоје ученика, најавила је министарка државне управе и локалне самоуправе Ана Брнабић на састанку са члановима Немачко-српске привредне коморе у Београду.

Министарка Ана Брнабић је оценила да су за Србију кључне реформе у просвети, задравству и области социјалне заштите. Она је указала да ће реформе у просвети водити и смањењу броја наставника.
Kао једну од новина у школству Брнабић је најавила увођење информационих технологија као обавезног предмета од петог разреда.
Министарка је истакла и да је у финалној фази закон о платама у јавном сектору, укључујући здравство, просвету и социјалне службе. Она каже да је обављен први круг разговора са синдикатима и додаје да “нажалост неће бити могуће постићи сагласност са свима”.
“Биће потребно донети политичку одлуку”, оценила је Брнабић и указала да су могући и протести појединих синдиката упркос преговорима.
Према њеним речима, у финалној фази је и закон о платама запослених у локалној самоуправи и она очекује да он буде донет убрзо после успостављања нове владе.
Брнабић сматра и да је број запослених у јавној администрацији у Србији довољно смањен и да сада само треба обезбедити да уштеде које су направљене постану трајне.
Извор: Танјуг

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама