Brnabić o digitalnim udžbenicima

28 maja, 2021

Premijerka Ana Brnabić izjavila je juče da je dugoročni cilj da Vlada, odnosno Ministarstvo prosvete, preuzme na sebe trošak svih licenci za digitalne udžbenike, tako da roditelji više nemaju trošak njihove kupovine.

Ona je u skupštini podsetila da Vlada od 2017. radi na digitalizaciji škola, uvođenju internera u škole, uvođenju digitalnih učionica i digitalnih udžbenika.

“To ćemo završiti do 1.septembra 2022. godine”, rekla je Brnabić.

Ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović istakla je da je jedan od uslova savremenog obrazovanja, pristup internetu i da je upravo zato Vlada Srbije konkurisala za veliki projekat u okviru velikog investicionog paketa za Zapadni Balkan za uvođenje širokopojasnog interneta u svim ruralnim područjima.

“Ukupna vrednost će biti 76 miliona evra, ali prethodno, da bismo došli do toga, mi smo sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj potpisali 1,7 miliona evra za pripremu dokumentacije, što znači da će biti obuhvaćeno oko 90.000 domaćinstava, u 600 mesta u Srbiji, tako da će dve trećine građana imati internet”, rekla je Joksimović.

Time je, kaže, pokazana i dodatna odlučnost Vlade da svi građani, na bilo kom mestu, imaju pravo pristupa internetu, a posebno mladi i deca.

“Nadam se da će ovaj projekat već od iduće godine početi da se realizuje”, rekla je Joksimović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama