Brnabić o prelasaku na onlajn nastavu

27 januara, 2022

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je da bi sutra trebalo da se donese odluka o daljem radu škola zbog epidemiološke situacije.


On je ujedno i nagovestio kakva će ta odluka da bude rekavši da “od toga ne očekuje ništa epohalno”.

Govoreći za TV Pink on je rekao da obrazovni sistem nije mesto transmisije korone, te da postoji i opterećenje sezonskim virus gripa.

Šta će biti sa školama?

“U sadejstvu sa omikronom taj virus pravi probleme, pre svega kod nastavnika”, rekao je on. Dodao je da je obrazovni sistem spreman za svaku odluku koja bude sutra doneta.

Podsetio je da je po preporukama Kriznog štaba već obezbeđeno “razređenje” učenika u školama.

Brnabić: Prelazak na onlajn nastavu loše rešenje

Mislim da je potpuni prelazak na onlajn nastavu loše rešenje, ocenila je danas premijerka Ana Brnabić za RTS uoči sastanka Tima za škole, i rekla da se ulazi u treću godinu trajanja pandemije, da su kompromitovani znanje i radne navike đaka i da je iz socioloških razloga važno da fizički idu u škole.

Osvrćući se na rast broja zaraženih kovidom u Srbiji i svetu, Brnabić se složila da su “brojevi dramatični” i da su “eksplodirali”.

“„Na nedeljnom nivou pratimo kako se ti brojevi kreću u celoj Evropi, i vidimo da Srbija nije ni u prvih 10 po broju zaraženih na 100.000 stavnovnika”, ukazala je premijerka.

Ocenila je da je u našem slučaju dobro to što na raspolaganju imamo “apsulutno sve lekove, najnovije, najinovativnije i najskuplje”, kao i da imamo fenomenalne lekare, kojima je zahvalila na svemu što čine.

“Danas će se sastati Tim za škole. Mislim da je prelazak na onlajn nastavu loše rešenje: mi smo prvi slučaj kovida u Srbiji zabeležili 6. marta 2020.godine – to je već treća godina kovida, kompromitovani su i znanje i radne navike dece”, rekla je premijerka, koja veruje da oni iz sociološki, društvenih razloga treba da idu u školu.

“Mislim da moramo da damo sve od sebe da sprovodimo makar kombinovanu nastavu, a za mlađe osnovce je od ključnog značaja da idu u školu, da se druže. Prelazak na onlajn nastavu je krajnja mera i poslednje što treba uraditi”, ocenila je Brnabić.

Izvor: Tanjug

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


5 komentara na "Brnabić o prelasaku na onlajn nastavu

 1. Marko kaže:

  Bravo! Ko te pita za zdravlje dece i nastavnika, sve dok ima ko da dolazi u učionice. Naša premijerka je ekspert za psihologiju, pedagogiju, uopšte prosvetu, i naravno zdravstvo. Ali ekspert je i za IT tehnologiju, pa ona je uvela u našu zemlju. I ona najbolje zna da to ne funkcioniše.
  Druženje dece je bezbednije na otvorenom, u parkovima, terenima ili u zatvorenim učionicama. Druženje??? To je najvažnije. A kafići, kućne žurke? I ko će da im drži nastavu uskoro. Premijerka sa svojim saradnicima?
  Stanje nije zabrinjavajuce(!!!), samo dvadesetak hiljada to onih testirani. Bravo, bravo? Nek poc4kamo svi, a ko ce onda glasati?

 2. Nada kaže:

  Neke škole već imaju problem sa organizacijom nastave. Nastavnici su bolesni.

 3. Nikola kaže:

  Briga nju i za učenike i za nastavnike.

 4. Dragoslav Markovic kaže:

  Gospodo,pogledajte sta kaze Metodika nastave za prvi mesec posle raspusta- septembar i februar;…najslabiji rad,krecu “od pocetka”…
  Zakljucak;dve sedmice on lajn nastave (mahom obrade) ne bi bilo gubljenje na gradivi ili radu. Normalno,ako medicina to trazi,a koliko znam to i jeste njihov stav.

 5. Učenik kaže:

  Bolje i online nego kombimovano.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama