Брнабић: Свакако ћемо се трудити да деца буду што више физички у школама јер је то важно…

7 августа, 2020

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да се планира да одлука о поласку ученика у школе буде саопштена у понедељак или уторак.

Брнабић је за телевизију Хепи казала да ће на станку са министром просвете Младеном Шарчевићем и члановима Кризног штаба у 13 часова, бити речи о поласку ученика у школе од септембра.

“Моја намера је да радимо на томе читав викенд како бисмо у понедељак или уторак изашли са јасним и конкретним препорукама”, рекла је премијерка.

Како је навела, на том састанку планира се преглед упутства Министарства просвете које се односи на мере превенције против коронавируса, на одржавање часова физичког васпитања и на трајање часова.

Она је рекла да се снимају часови за онлајн наставу, како би школство било спремно на све могућности.

“Свакако ћемо се трудити да деца буду што више физички у школама јер је то важно, поготово за прваке”, казала је Брнабић.

Говорећи о петицији лекара “Уједињени против ковида”, премијерка ја рекла да Влада жели да разговара и чује другачије мишљење и савете о другачијим приступима, а да се са друге стране добија одговор “кренути од А до З и разговарати са сваким појединачно”.

“И даље сам ту и желим да разговарам са било ким ко озбиљно и одговорно жели да разговара. Али ако кажемо да њих има 2.800 па да разговарам 24 часа, онда бих потрошила само на њих шест месеци уместо да радим нешто друго за све грађане Србије”, рекла је Брнабић.

Она је казала да Србија има довољно медицинске опреме и да здравство “не треба да брине”, као и да сви пацијенти могу добити неопходну терапију.

Извор:  Недељник /Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама