Brnabić: Vlada će predložiti povećanje za razredne starešine

oktobar 6, 2023

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i predstavnici reprezentativnih sindikata prosvete sastali su se juče. Ana Brnabić je tom prilikom istakla da Vlada radi sve kako bi se poboljšao status svih radnika u prosveti.

Brnabić je kazala da je ova Vlada, sa povećanjem planiranim za januar 2024. godine, prosvetnim radnicima podigla plate za 31 odsto, što je povećalo republički budžet za prosvetu za čak 58 milijardi dinara, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Premijerka je objasnila da su vanredna povećanja od 5,5 odsto od 1. oktobra, odnosno 10 odsto od 1. januara 2024. godine odluke koje je Vlada donela sama, a ne kao posledica nekakvih pritisaka.

Upravo zbog razumevanja značaja ulaganja u obrazovanje kao investicije za budućnost države, Brnabić je rekla da će Vlada predložiti protokol kojim će se predvideti povećanje za razredne starešine, kao i da će se istim iskazati težnja za izjednačavanje početne plate nastavnika sa prosečnom platom u Srbiji do januara 2025. godine.

Sastanku je prisustvovala ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, kao i predstavnici Ministarstva finansija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama