Брнабић: Запосленима у вртићима 1900 уговора за стално

1 фебруара, 2020

Министарство државне управе и локалне самоуправе упутило је допис локалним самоуправама у којем тражи да дају уговоре за стално свима који у предшколским установама раде дуже од годину дана на одређено време.

Foto: Canva

То је у скупштини изјавила премијерка Ана Брнабић додајући да је комисија за запошљавање дала сагласност за 1.900 уговора за стално у предшколским установама, преноси Танјуг.

Одговарајући на питање посланице Покрета социјалиста Ане Караџић о томе када ће васпитачи у предшколским установама који су запослени на одређено време добити сталне уговоре, премијерка је рекла да је актуелна Влада много радила са предшколским установама и њиховим синдикатима и локалним самоуправама како би се побољшали услови за рад.

Додала је да је садашња влада много урадила за основне и средње школе, као и за високо школство, али да ће следећа влада морати озбиљно да се бави предшколским установама, уз констатацију да све што се уложи у предшколске установе после се врати друштву.

Премијерка је навела да и у просвети и у здравству има оних који су годинама запослени на одређено време и оценила је да њима уговор за стално више значи него повећање плата.

Циљ је, како је рекла, да сви који су у просвети запослени дуже од годину дана на одређено време буду преведени за стално и додала да се она залаже да се то правило примени и у здравству.

„Разговарала сам са министром здравља Златибором Лончарем да то завршимо и у здравству”, додала је Брнабић.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама