Časovi skraćeni u 500 škola, protesti do ispunjenja dva glavna zahteva

mart 21, 2022

Predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je za portal Nova da je preko 500 škola danas u štrajku zbog zahteva koje država ignoriše već mesecima.

“Časovi su skraćeni na 30 minuta, nakon čega se zvoni pa profesori i učenici napuštaju učionice, ili ako nisu uspeli da se organizuju da zvoni nakon tih pola sata, u tom momentu se napušta učionica bez obzira na to što nije kraj časa. To zavisi od škole do škole“, kaže Janković za naš portal.

Ona dodaje da je ovo drugi štrajk, budući da je prvi održan 17. marta, a najavljen je još jedan koji će biti održan 31. marta.

“Tada će biti okupljanje naših članova širom Srbije, dakle neće se dolaziti u Beograd, već će svako u svom gradu održati protest do ispunjenja zahteva. Što se tiče nastave, do tog 31. marta časovi će biti 45 minuta”, podvlači Janković.

Kada je reč o zahtevima, predsednica Unije sindikata kaže da ostaju dva ključna zahteva – smanjenje broja učenika u odeljenjima i povećanje zarada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Časovi skraćeni u 500 škola, protesti do ispunjenja dva glavna zahteva"

  1. Bobili kaže:

    Zašto niste štajkovali 8.marta ? Da li su zarade u prosveti zaista oko 80.000 ? Zašto i dalje šaljete lekcije na viber ? Zašto moramo da plaćamo đački dinar ? Da li smete da primate skupocene poklone u vidu nakita, vaučera, garderobe i postoji li neki pravilnik o tome? Zašto ste učenje dece prebacili na roditelje ili angažovanje drugih učitelja ? Zašto ne štrajkujete tokom leta ? Da li ste svesni da je vaše realno radno vreme manje od 8 sati ?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama