ЦИНС истражује – школовање по ИОП-у у доба короне

Центар за истраживачко новинарство Србије (ЦИНС) последњих шест месеци истражује проблеме у основним школама, попут вршњачког насиља и финансијских малверзација.

Имајући у виду околности настале услед вируса корона, истраживање се наставља, сада са посебном пажњом на проблем реализације наставе по Индивидуалном образовном плану (ИОП), у основним и средњим школама, с обзиром на то да се ради о деци којој је потребна додатна подршка у текућој настави на даљину.

У том циљу, доступан је анониман упитник намењен родитељима и старатељима ђака у основним и средњим школама у Србији који похађају наставу по ИОП-у.

Упитник налази се овде: https://www.cins.rs/upitnik-skolovanje-po-iop-u-u-doba-korone/, а рок за попуњавање је среда, 22. април, до поноћи.

Сви који желе да о овој теми разговарају директно са новинаркама ЦИНС-а које ће се овим проблемом даље бавити, молимо да се јаве на број телефона: 062 10 39 472 путем апликација Signal, Viber ili WhatsApp. ЦИНС неће објавити ниједан лични податак без сагласности саговорника.