Читалац године: Мала Нада прочитала 298 књига у протеклој години

19 јануара, 2017

Библиотека града Београда доделила награду најактивнијем читаоцу у категорији деце до 14 година.
Библиотека града Београда је поводом 86 година рада, први пут доделила награду најактивнијим читаоцима који су позајмили највећи број књига у протеклој години.
Новоустановљена награда “Читалац године” додељена је Нади Лазаревић у категорији деце до 14 година, јер је прочитала 298 књига у протеклој години.

Директорка Библиотеке града Београда Јасмина Нинков рекла је да је задовољна резултатима које је Библиотека постигла за 86 година рада и да је установа са никад мањим колективом остварила одличне резултате.
“Ове године тежићемо технолошком напретку да би сеподстакло традиционално читање. Зато смо направили прве 3Д принтере са којима деца могу да креирају шта желе, нов сајт који препоручује читање и на гоогле продавници андроид апликацију Библиотеке града”, рекла је Јасмина Нинков.
Министар културе и информисања Владан Вукосављевић свим запосленима је честитао празнике и пожелео успех у раду.
– Између наше егзистенције, односно онога што ми јесмо и између онога што нам литература и књижевност нуди постоји јака и нераскидива веза, а те везе гаје и оснажују библиотеке – рекао је Вукосављевић и додао да ће Министарство тежити да помогне Библиотеци да унапреди свој рад.
Извор: Бета

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Читалац године: Мала Нада прочитала 298 књига у протеклој години

  1. Goran каже:

    Bože pa gde je najveća i najlepša igračka ?! Sebe nahvališe a onoj koja ih svojom zaslugom tu drži list papira, gospode !

  2. Svitac каже:

    A sad pitanje je da li je mala Neda samo menjala knjige ili ih je pročitala. Ko će to znati?

  3. Mimi каже:

    Eh, vremena se menjaju…. Ja sam za jedan letnji raspust pročitala 137 knjiga iz dečije biblioteke… Bibliotekari su me smatrali za čudnu malu devojčicu koja dolazi skoro svaki dan i nervira se što joj ne daju više od tri knjige pred vikend…

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама