Čitalac godine: Mala Nada pročitala 298 knjiga u protekloj godini

19 januara, 2017

Biblioteka grada Beograda dodelila nagradu najaktivnijem čitaocu u kategoriji dece do 14 godina.
Biblioteka grada Beograda je povodom 86 godina rada, prvi put dodelila nagradu najaktivnijim čitaocima koji su pozajmili najveći broj knjiga u protekloj godini.
Novoustanovljena nagrada “Čitalac godine” dodeljena je Nadi Lazarević u kategoriji dece do 14 godina, jer je pročitala 298 knjiga u protekloj godini.

Direktorka Biblioteke grada Beograda Jasmina Ninkov rekla je da je zadovoljna rezultatima koje je Biblioteka postigla za 86 godina rada i da je ustanova sa nikad manjim kolektivom ostvarila odlične rezultate.
“Ove godine težićemo tehnološkom napretku da bi sepodstaklo tradicionalno čitanje. Zato smo napravili prve 3D printere sa kojima deca mogu da kreiraju šta žele, nov sajt koji preporučuje čitanje i na google prodavnici android aplikaciju Biblioteke grada”, rekla je Jasmina Ninkov.
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević svim zaposlenima je čestitao praznike i poželeo uspeh u radu.
– Između naše egzistencije, odnosno onoga što mi jesmo i između onoga što nam literatura i književnost nudi postoji jaka i neraskidiva veza, a te veze gaje i osnažuju biblioteke – rekao je Vukosavljević i dodao da će Ministarstvo težiti da pomogne Biblioteci da unapredi svoj rad.
Izvor: Beta

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


4 komentara na "Čitalac godine: Mala Nada pročitala 298 knjiga u protekloj godini

 1. Goran kaže:

  Bože pa gde je najveća i najlepša igračka ?! Sebe nahvališe a onoj koja ih svojom zaslugom tu drži list papira, gospode !

 2. Svitac kaže:

  A sad pitanje je da li je mala Neda samo menjala knjige ili ih je pročitala. Ko će to znati?

  1. Anonymous kaže:

   To jeste

 3. Mimi kaže:

  Eh, vremena se menjaju…. Ja sam za jedan letnji raspust pročitala 137 knjiga iz dečije biblioteke… Bibliotekari su me smatrali za čudnu malu devojčicu koja dolazi skoro svaki dan i nervira se što joj ne daju više od tri knjige pred vikend…

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama