Читање на распусту – сјајна издања Креативног центра на попусту

23 јуна, 2020

Како би деци и младима понудио занимљиве књиге за читање током летњег распуста, Креативни центар је припремио читаоцима свих узраста одлична издања по изузетно повољним ценама! 

Када се помене читање током летњег распуста, најчешће се помисли на лектиру. Међутим, то могу бити и духовите књиге, књижевни серијали, књиге из популарне науке, као и романи, збирке прича или песама.

Истраживања показују да се развој читалачких вештина успорава код деце која током лета не читају, што се одражава на њихове опште читалачке способности, веома значајне за даље школовање. Како би код деце подстакли читање током лета, родитељи могу да учине следеће: да изаберу прави тренутак за читање уколико се ради о предшколцима (у парку, у колима, пред спавање…), да се потруде да књига буде незаобилазaн део пртљага ако дете некуд путује, али и да с дететом оду у библиотеку или књижару како би оно само изабрало књигу коју жели да чита. 

Читаоце Креативног центра до краја лета очекује десет продајних акција. Свака од њих трајаће недељу дана, током којих ће осам тематски одабраних књига бити на попусту од 40%. Летње продајне акције Креативног центра важиће до 31. августа само у Kлубу књижари Kреативни центар (Македонска 30, Београд) и на сајту https://kreativnicentar.rs/akcije.php 

У току је прва Летња акција Журка, која ће трајати до 28. јуна. У понуди је осам књига намењених различитим узрастима од којих вам представљамо два издања за млађе основце:

Водич за рођендане
Уз овај водич припрема дечјег рођендана може да буде забавна баш као и сама прослава. Нека дете изабере неку од предложених тематских прослава, заједно направите оригиналне позивнице и одговарајуће костиме, украсите свој дом и претворите га у потпуно нов амбијент у којем ће деца уживати.

Рецепти за децу
Књига садржи 32 дивно илустроване карте са занимљивим рецептима намењених деци. Уведите дете у свет нових укуса, мириса и боја и крените на кулинарско путовање. Време је да цела породица почне да кува! Укусне рецепте је припремила Џоана Ментел, новинарка и психолог, оснивач радионице за кување „Деца у доброј форми“. Она већ годинама промовише здраву исхрану и с одушевљењем кува заједно с децом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама