Čitanje na raspustu – sjajna izdanja Kreativnog centra na popustu

23 juna, 2020

Kako bi deci i mladima ponudio zanimljive knjige za čitanje tokom letnjeg raspusta, Kreativni centar je pripremio čitaocima svih uzrasta odlična izdanja po izuzetno povoljnim cenama! 

Kada se pomene čitanje tokom letnjeg raspusta, najčešće se pomisli na lektiru. Međutim, to mogu biti i duhovite knjige, književni serijali, knjige iz popularne nauke, kao i romani, zbirke priča ili pesama.

Istraživanja pokazuju da se razvoj čitalačkih veština usporava kod dece koja tokom leta ne čitaju, što se odražava na njihove opšte čitalačke sposobnosti, veoma značajne za dalje školovanje. Kako bi kod dece podstakli čitanje tokom leta, roditelji mogu da učine sledeće: da izaberu pravi trenutak za čitanje ukoliko se radi o predškolcima (u parku, u kolima, pred spavanje…), da se potrude da knjiga bude nezaobilazan deo prtljaga ako dete nekud putuje, ali i da s detetom odu u biblioteku ili knjižaru kako bi ono samo izabralo knjigu koju želi da čita. 

Čitaoce Kreativnog centra do kraja leta očekuje deset prodajnih akcija. Svaka od njih trajaće nedelju dana, tokom kojih će osam tematski odabranih knjiga biti na popustu od 40%. Letnje prodajne akcije Kreativnog centra važiće do 31. avgusta samo u Klubu knjižari Kreativni centar (Makedonska 30, Beograd) i na sajtu https://kreativnicentar.rs/akcije.php 

U toku je prva Letnja akcija Žurka, koja će trajati do 28. juna. U ponudi je osam knjiga namenjenih različitim uzrastima od kojih vam predstavljamo dva izdanja za mlađe osnovce:

Vodič za rođendane
Uz ovaj vodič priprema dečjeg rođendana može da bude zabavna baš kao i sama proslava. Neka dete izabere neku od predloženih tematskih proslava, zajedno napravite originalne pozivnice i odgovarajuće kostime, ukrasite svoj dom i pretvorite ga u potpuno nov ambijent u kojem će deca uživati.

Recepti za decu
Knjiga sadrži 32 divno ilustrovane karte sa zanimljivim receptima namenjenih deci. Uvedite dete u svet novih ukusa, mirisa i boja i krenite na kulinarsko putovanje. Vreme je da cela porodica počne da kuva! Ukusne recepte je pripremila Džoana Mentel, novinarka i psiholog, osnivač radionice za kuvanje „Deca u dobroj formi“. Ona već godinama promoviše zdravu ishranu i s oduševljenjem kuva zajedno s decom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama