Čudo od deteta iz Kruščice: Marija je toliko nadarena da može da preskače razrede

13 novembra, 2016

Marija Mihajlović učenica četvrtog razreda OŠ „Sava Munćan“ u Kruščici jedina je u opštini Bela Crkva koja radi po individualnom obrazovnom planu za nadarenu decu sve predmete. Najviše voli matematiku, pa su i priznanja iz ove oblasti najbrojnija.
marija-mihajlovic-700x469
U četvrtom razredu OŠ “Sava Munćan” u Kruščici samo je sedmoro učenika, sa kojima se radi po tri individualna obrazovna plana. Marija Mihajlović je prva učenica sa kojom je neko počeo da radi po IOP 3.
Marijina pesma „Škola“ objavljena je prošle godine u knjizi „100 mladih talenata Južnobanatskog regiona“, a na konkursu Pokreta gorana Srbije njen sastav proglašen je najboljim u konkurenciji 60-oro učenika.
Ove godine je osvojila prvo mesto na opštinskom tamičenju iz matematike, treće mesto na “Misliša” takmičenju, i ove godine njena pesma je ušla u izbor “100 mladih talenata Južnobanatskog regiona”, na takmičenju “Kengur” je pohvaljena, a likovni radovi su joj objavljeni u časopisu “Školarac”. Ova sjajna devojčica je uspela i da položi prvi razred niže muzičke škole, trenutno je i učenica dopisne škole matematike “Arhimedes” , a plasirala se I u drugi krug Internet matematičke Olimpijade. Ovog meseca će učestvovati na takmičenju “Dabar” iz informatike.
– Najviše od svih predmeta volim matematiku. Kod kuće volim i da crtam i pišem sastave u slobodno vreme, a želim da postanem matematičarka, kaže desetogodišnja Marija.
-Razrađujemo osnovno gradivo, i trudim se da sva Marijina interesovanja podržim i da ih zajedno razvijamo dalje. Sa ovakvim rezultatima, bilo bi šteta da ne učestvuje na konkursima i takmičenjima, pa i to podržavam i to ne samo sa Marijom već i sa ostalim učenicima, ističe Suzana Munćan, mr didaktičkih nauka.
Na osnovu znanja i sposobnosti marija Mihajlović je mogla prošle godine da preskoči razred, ali je odlučila da ide redom, kako kaže zbog društva i svoje učiteljice. Engleski jezik još jedna je velika tema ove zanimljive devojčice, pa će sigurno priča o Marijinim uspesima biti još.
Izvor: Južni Banat

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama