Чудо од детета из Крушчице: Марија је толико надарена да може да прескаче разреде

13 новембра, 2016

Марија Михајловић ученица четвртог разреда ОШ „Сава Мунћан“ у Крушчици једина је у општини Бела Црква која ради по индивидуалном образовном плану за надарену децу све предмете. Највише воли математику, па су и признања из ове области најбројнија.
marija-mihajlovic-700x469
У четвртом разреду ОШ “Сава Мунћан” у Крушчици само је седморо ученика, са којима се ради по три индивидуална образовна плана. Марија Михајловић је прва ученица са којом је неко почео да ради по ИОП 3.
Маријина песма „Школа“ објављена је прошле године у књизи „100 младих талената Јужнобанатског региона“, а на конкурсу Покрета горана Србије њен састав проглашен је најбољим у конкуренцији 60-оро ученика.
Ове године је освојила прво место на општинском тамичењу из математике, треће место на “Мислиша” такмичењу, и ове године њена песма је ушла у избор “100 младих талената Јужнобанатског региона”, на такмичењу “Кенгур” је похваљена, а ликовни радови су јој објављени у часопису “Школарац”. Ова сјајна девојчица је успела и да положи први разред ниже музичке школе, тренутно је и ученица дописне школе математике “Архимедес” , а пласирала се И у други круг Интернет математичке Олимпијаде. Овог месеца ће учествовати на такмичењу “Дабар” из информатике.
– Највише од свих предмета волим математику. Код куће волим и да цртам и пишем саставе у слободно време, а желим да постанем математичарка, каже десетогодишња Марија.
-Разрађујемо основно градиво, и трудим се да сва Маријина интересовања подржим и да их заједно развијамо даље. Са оваквим резултатима, било би штета да не учествује на конкурсима и такмичењима, па и то подржавам и то не само са Маријом већ и са осталим ученицима, истиче Сузана Мунћан, мр дидактичких наука.
На основу знања и способности марија Михајловић је могла прошле године да прескочи разред, али је одлучила да иде редом, како каже због друштва и своје учитељице. Енглески језик још једна је велика тема ове занимљиве девојчице, па ће сигурно прича о Маријиним успесима бити још.
Извор: Јужни Банат

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама