Да ли да упишем дете на енглески и како да изаберем праву школу?

Сигурно познајете бар једну породицу која је, док су деца била још мала, одлучила да промени живот и пресели се у неку други државу. Можда сте и сами део такве породице.

И оно што се обично деси убрзо након што се точак новог живота заврти, јесте да деца нови језик, кроз игру и дружење, усвоје много брже од њихових родитеља. И то више ником није необично и нико се томе и не чуди. Једноставно, деца стране језике уче брже и лакше. Знајући ово, зашто им, онда, ускраћујемо могућност да науче још један језик у оном узрасту кад им то је то заправо – игра?

Савладавање страног језика једно је од најкориснијих знања које дете може да стекне у раном детињству. Кажу (с правом) – колико језика знаш, толико вредиш. Најкориснији страни језици, уопштено посматрано и тренутно, јесу енглески и немачки.

А кад почети са учењем страног језика?

Логопеди и педагози се слажу да је, код мале деце, најбоље време за почетак учења енглеског или немачког језика у узрасту од 4 до 6 година јер ће тада најлакше учити страни језик и имаће веће шансе да говоре као матерњи.

“Најбитније јесте да је дете савладало матерњи језик и да говори с разумевањем. Уколико склапа реченице и разуме шта прича, неће бити проблема у савладавању основних речи неког другог језика или нпр. учење песмице на енглеском или немачком језику.” – објашњавају у Berlitz-у.

Учење страних језика у раном узрасту има и друге бенефите. Деца која су почела да уче један страни језик у предшколском узрасту успешнија су у усвајају градива и из осталих предмета.

Ипак, никада није касно за учење страног језика јер рад на стицању ове вештине изоштрава ум, унапређује когнитивне процесе, развија креативност, подстиче концентрацију и свакако се препоручује за одржавање менталног здравља код деце и одраслих. Свесни смо да учење страних језика можемо да започнемо било када у животу, само је питање да ли ће нам, што смо старији, учење бити теже.

Зато се, поред курсева за малу децу, у Berlitz школи страних језика организују и курсеви енглеског и немачког за старије, до 18 год.

У Berlitz школи се примењују сертификоване методе учења

Шта то значи?

Од првог часа дете ће проговорити на страном језику. Курсеви су конципирани тако да деца уче нови језик кроз игру и забавне активности. Самим тим што дете кроз игру учи, оно приступа овој активности без стреса.

Квалификовани предавачи раде са децом. Дете има адекватан приступ предавача који посвећује довољно пажње и стрпљења. Курс се одвија у малим групама што има вишеструке користи. Децу није тешко подстаћи на игру, песму, цртање, бојење и све друге активности које се за њих одвијају спонтано и независно од учења страних језика и то је још један разлог организовања курса кроз игру.

Учење језика кроз забавне активности. У узрасту од 4 до 6 година дете учи језик кроз забавне садржаје попут игара, песама, бројалица, прича, глуме, спонтано и природно усваја језичке структуре, изговор, ритам и интонацију језика. Зато је деци која почну са учењем у овом узрасту много лакше да се током каснијег учења приближе матерњим говорницима и често енглески или немачки говоре без акцента.

Berlitz метода – То је оно што разликује Berlitz од осталих центара за учење страних језика. Метода подразумева да се током часа искључиво користи циљни језик, без превођења на српски, у циљу да се језик учи и усваја по принципу матерњег језика. Српски језик се користи врло ретко и само у ситуацијама када није могуће на други начин објаснити или организовати децу током часа.

Деца час доживљавају као одлазак у играоницу, с тим што наша играоница има едукативни карактер. Докле год се играју, деца су задовољна и довољно мотивисана да у тим играма користе страни језик а мотивација је врло важан фактор за учење. Често наши малишани настављају игре и ван школе играјући се братом, сестром или другаром на исти начин као што се играју на часу у Berlitz. По завршетку курса, дете добија сертификат као потврду о стеченом знању.

Родитељ прати напредак детета. Да би родитељи знали као дете напредује и шта је научило, од првог часа па све до краја школске године, након сваког часа, ученици добијају извештај од стране предавача на коме пише шта су деца током тог часа радила и шта имају за домаћи. Током целе школске године могуће је заказати консултације са предавачима или педагошким саветницима који су увек расположени да одговоре на сва питања родитеља.

Како је курс страних језика за децу организован у Berlitz-у?

Дечји курс енглеског и немачког језика обухвата фонд од 60 часова (30 виђања).

Намењен је деци и тинејџерима од 4 до 18 година и прилагођен је узрасту, знању и потребама вашег детета.

Часови се одржавају једном недељно по 2 часа – по 40 мин. са две паузе од по 5 мин.

Уколико желите да видите како изгледа час, кликните овде да пријавите ваше дете за бесплатан час.

Ви бирате да ли желите да ваше дете присуствује пробном часу путем онлајн платформе или у школи, у неком од Berlitz центара.

За додатне информације о курсевима за децу, позовите Berlitz на 069/308 74 66 или им пишите на info@berlitz.co.rs.