Да ли је Министарство просвете ближе продужетку распуста или онлајн настави?

12 јануара, 2022

Милош Благојевић, помоћник министра просвете каже за ТВ Прва да ће се одлука о наставку другог полугодишта донети следеће седмице.

Foto: Canva

Према његовим речима, састанци тима задуженог за праћење епидемиолошке ситуације у образовном систему, састаје се четвртком и овог четвртка тема ће бити да ли ће се основци вратити у школске клупе у Војводини, када им истекне распуст. Војвођански средњошколци су тренутно, по завршетку њиховог распуста, на онлајн настави.

Дакле, њима распуст није продужен и то је оно за шта се залаже Министарство.

Што се тиче централне Србије, како каже Благојевић, одлука би требало да буде донета тек следећег четвртка, односно у последњој недељи зимског распуста.

Међутим, да ли је Министарство ближе продужетку распуста или онлајн настави, помоћник министра не може да прецизира, а када је реч о Војводини где би ђаци требало да се врате у школске клупе после зимске паузе у понедељак, Министартсво је према речима Благојевића, ипак ближе одлуци да им се распуст не продужава. То значи да ће ђаци наставу похађати онлајн.

Највероватније ће таква одлука бити донета и за остатак Србије, у којој се зимнски распуст завршава 24. јануара, односно тог дана почиње друго полугодиште.

Подсетимо, у уторак је пробијен дневни рекорд у броју новозаражених коронавирусом, када је регистровано преко 13.500 заражених, с тим да треба напоменути и да бројни епидемиолози сматрају да то није “пик” и да ће цифре и даље расти. Страхује се и од сезонског вируса грипа, који се традиционално шири у јануару. Он је већ регистрован у четири града Србије.

Извор: ТВ Прва

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама