Da li je Ministarstvo prosvete bliže produžetku raspusta ili onlajn nastavi?

12 januara, 2022

Miloš Blagojević, pomoćnik ministra prosvete kaže za TV Prva da će se odluka o nastavku drugog polugodišta doneti sledeće sedmice.

Foto: Canva

Prema njegovim rečima, sastanci tima zaduženog za praćenje epidemiološke situacije u obrazovnom sistemu, sastaje se četvrtkom i ovog četvrtka tema će biti da li će se osnovci vratiti u školske klupe u Vojvodini, kada im istekne raspust. Vojvođanski srednjoškolci su trenutno, po završetku njihovog raspusta, na onlajn nastavi.

Dakle, njima raspust nije produžen i to je ono za šta se zalaže Ministarstvo.

Što se tiče centralne Srbije, kako kaže Blagojević, odluka bi trebalo da bude doneta tek sledećeg četvrtka, odnosno u poslednjoj nedelji zimskog raspusta.

Međutim, da li je Ministarstvo bliže produžetku raspusta ili onlajn nastavi, pomoćnik ministra ne može da precizira, a kada je reč o Vojvodini gde bi đaci trebalo da se vrate u školske klupe posle zimske pauze u ponedeljak, Ministartsvo je prema rečima Blagojevića, ipak bliže odluci da im se raspust ne produžava. To znači da će đaci nastavu pohađati onlajn.

Najverovatnije će takva odluka biti doneta i za ostatak Srbije, u kojoj se zimnski raspust završava 24. januara, odnosno tog dana počinje drugo polugodište.

Podsetimo, u utorak je probijen dnevni rekord u broju novozaraženih koronavirusom, kada je registrovano preko 13.500 zaraženih, s tim da treba napomenuti i da brojni epidemiolozi smatraju da to nije “pik” i da će cifre i dalje rasti. Strahuje se i od sezonskog virusa gripa, koji se tradicionalno širi u januaru. On je već registrovan u četiri grada Srbije.

Izvor: TV Prva

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama