Da li treba ukinuti domaće zadatke vikendom (ANKETA)

1 oktobra, 2021

Pred nama je vikend. Većina odraslih ljudi ima četrdesetočasovnu radnu nedelju, od ponedeljka do petka, pa vikend jedva čekaju kako bi se odmorili. Niko ne voli da nosi posao kući i radi vikendom.

Zato među našim saradnicima ima i onih učitelja koji ne daju domaći petkom. Kažu da je vikend za odmor i da, zbog silnih obaveza tokom nedelje, taj vikend ponekad bude jedina prilika da porodica provede kvalitetno vreme zajedno.

Međutim, takođe među našim saradnicima, ima i onih koji smatraju da je za formiranje dobrih radnih navika važno da deca i vikendom imaju domaće zadatke. Ne mora to biti mnogo, ali tek toliko da se ne ulenje sasvim.

Zato smo rešili da pitamo vas šta mislite – da li bi trebalo ukinuti domaće zadatke vikendom?

Da li treba ukinuti domaće zadatke vikendom?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Da li treba ukinuti domaće zadatke vikendom (ANKETA)

 1. Ivan Stepanović kaže:

  Ne.
  1) Ionako preko vikenda knjigu i ne vide i u ponedeljak dođu kao sa Marsa da su pali. Ako date domaći, neko će bar da uradi i pročita nešto. Ako ne date, propast.
  2) Domaći se daje deci, a ne roditeljima. Dakle, deca neka ga rade, a ne da bockaju mobilne ili šta već dok roditelji pišu. Ne nagrađivati pogrešne obrasce ponašanja.
  3) A da li se iko sekira što ja preko vikenda sastavljam zadatke, pregledam urađene, popunjavam brdo administracije? Pa, zašto bih se onda brinuo ako to radi neko ko po meni i mojoj profesiji osipa paljbu, uvrede i ponižavanja kad god mu se za to ukaže prilika?

 2. Aleksa kaže:

  Nekako mislim da je najbolje da deca ništa ne uče i ništa ne rade. Važno je samo da preko nedelje budu u školi da bi imao ko da ih čuva, a pred polugodište i kraj godine da roditelji dođu u školu i zaprete nastavnicima. I tako…
  A što reče kolega Ivan, domaće zadatke treba da rade deca a ne roditelji.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama