Да ли вам је дете уписано у вртић сазнаћете 12. ЈУНА

25 априла, 2017

 
Дан Д за београдске маме и тате биће 12. јун када ће на огласним таблама предшколских установа бити објављене листе са малишанима који су успели да се упишу у вртиће.

Упис деце за места у предшколским установама ове године трајаће од 8. до 19. маја, захтеви могу да се поднесу електронским путем и непосредно у установама.
Према подацима из јануара ове године, београдски вртићи моћи ће да приме око 7.000 малишана, од чега око 5.000 у јаслама и око 2.000 у вртићима. Проблем је, међутим, што се већ сада на листи чекања налази 8.280 малишана – 4.902 са приоритетом и 3.378 без приоритета.
Вршилац дужности секретара за образовање и дечју заштиту Славко Гак, доскорашњи градски секретар за спорт, састао се данас с директорима свих предшколских установа у Београду, с којима је разговарао о предстојећем упису деце у вртиће. Он је челне људе 17 предшколских установа позвао на ефикасан, транспарентан и праведан упис деце у вртиће у радној 2017/2018. години.
– Наш највећи проблем јесте недовољно места у вртићима. Хајде да заједно покушамо да повећамо број ових места и да упис једном не буде трауматичан за родитеље – поручио је Гак на састанку у згради Градске управе.
Kоначан број слободних места у вртићима у Београду за радну 2017/2018. годину Секретаријат за образовање и дечју заштиту ће имати у петак. То је рок до када се предшколске установе морају појединачно изјаснити о броју слободних места са којима располажу.
Беоинфо, Блиц

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Да ли вам је дете уписано у вртић сазнаћете 12. ЈУНА

  1. Dubravka каже:

    Nije mi jasno začto se ne podiću montažni objekti koji su jeftini,završavaju se u najkraćem mogućem roku i lako ih je ukloniti kada i ako za njima više nema potrebe?

    1. Maja каже:

      To je problem i u Subotici. Mesta nema a niko ne govori o prosirenju.Ne zele da zaposljavaju jos vaspitaca,sestara i pomocnig osoblja jer nema ko da ih placa. Kada neko ode na bolovanje,zamene nema,sam si sa 26-27 dece i samo gledas da ih sve sacuvas….

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама