Данас је Дан планете Земље!

22 априла, 2017

Дан посвећен нашој планети обележава се сваког 22. априла, још од 1970. године, када је установљен у САД. Међутим, тек 1992. почео је да се слави у 150 земаља широм света, међу којима је и Србија.
У школама у Србији Дан планете Земље се посебно обележава – негде тако што се организује сакупљање отпада, различите еколошке акције, садња дрвећа, предавања на тему односа према нашој планети. На ове, или неке потпуно друге начине, децу и себе морамо стално (а не само једанпут годишње) подсећати на то да наша планета нема никог осим нас и да, ако је ми не чувамо, неће моћи толико великодушно да нам даје као што је то чинила вековима уназад.
Живот на нашој планети је угрожен, бројне биљне и животињске врсте изумиру, воде за пиће је све мање, а загађење достиже забрињавајући ниво. И свему томе можемо да захвалимо само себи. Зато, крајње је време да променимо однос према једином дому који имамо и почнемо да га чувамо како би нам што дуже трајао.
Учитељица из Црне Горе, Ивана Милић, послала нам је свој едукативни материјал који ће данас представити деци. Ако нисте стигли да припремите ништа за тај дан, ево једног брзог, а квалитетног решења.
Срећан Дан планете!

Download (PPTX, 5.36MB)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Данас је Дан планете Земље!"

  1. Ивана каже:

    Хвала , на објављивању . Моја грешка је што нисам написала да сам из Црне Горе. Поздрав

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама