Данас је Дан планете Земље!

Дан посвећен нашој планети обележава се сваког 22. априла, још од 1970. године, када је установљен у САД. Међутим, тек 1992. почео је да се слави у 150 земаља широм света, међу којима је и Србија.
У школама у Србији Дан планете Земље се посебно обележава – негде тако што се организује сакупљање отпада, различите еколошке акције, садња дрвећа, предавања на тему односа према нашој планети. На ове, или неке потпуно друге начине, децу и себе морамо стално (а не само једанпут годишње) подсећати на то да наша планета нема никог осим нас и да, ако је ми не чувамо, неће моћи толико великодушно да нам даје као што је то чинила вековима уназад.
Живот на нашој планети је угрожен, бројне биљне и животињске врсте изумиру, воде за пиће је све мање, а загађење достиже забрињавајући ниво. И свему томе можемо да захвалимо само себи. Зато, крајње је време да променимо однос према једином дому који имамо и почнемо да га чувамо како би нам што дуже трајао.
Учитељица из Црне Горе, Ивана Милић, послала нам је свој едукативни материјал који ће данас представити деци. Ако нисте стигли да припремите ништа за тај дан, ево једног брзог, а квалитетног решења.
Срећан Дан планете!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [5.36 MB]