Данас почиње заказивање термина за упис првака

28 маја, 2020

На порталу е-Управа од данас је омогућена услуга електронског заказивања термина за упис и тестирање будућих ученика првог разреда, а та услуга биће доступна до 10. јула.

Како је раније саопштило Министарство просвете, науке и технолошког развоја, електронско заказивање термина за упис и тестирање будућих ученика првог разреда омогућиће родитељима и старатељима да једним одласком у школу заврше све у вези са уписом и тестирањем деце.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Канцеларија за информационе технологије и електронску управу припремили су те нове процедуре уписа деце у први разред основне школе за школску 2020/2021. годину, како би тај процес био поједностављен, преноси Танјуг.

Објашњавају да родитељи, старатељи и законски заступници приликом уписа детета у школу не доносе ниједан документ, осим потврде о обављеном лекарском прегледу, јер ће сви подаци бити прибављени по службеној дужности електронским путем.

У саопштењу се прецизира да ће се преко апликације е-Упис извршити упис ученика у школу, као и повлачење неопходних докумената из матичне књиге рођених, евиденције пребивалишта.

Упис ученика у први разред основне школе, у складу са заказаним терминима, обавља се од 1. јуна до 20. јула.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама