Дани дечје књиге у Креативном центру доносе попусте од 30% и нова издања за најмлађе

Светски дан дечје књиге обележава се широм света 2. априла. На тај дан 1805. године рођен је Ханс Кристијан Андерсен, чувени дански писац за децу и творац Ружног Пачета, Мале Сирене и других чувених бајки.

Тим поводом у Креативном центру се организују Дани дечје књиге! У оквиру ове акције, од 1. до 17. априла више од 1000 издања овог издавача биће на попусту од 30% (попуст се не односи на уџбенике, предшколске радне листове, радне свеске и додатне материјале за основну школу).

Понуда важи на сајту www.kreativnicentar.rs и у књижарама у Београду (Македонска 30 и Уроша Мартиновића 12) и Нишу (Синђелићев трг 19). За све поруџбине путем сајта www.kreativnicentar.rs у вредности већој од 1000 динара достава је бесплатна (на територији Србије).

Препоручујемо вам пет најновијих књига Креативног центра намењених различитим узрастима:

У океану

„У океану“ је картонска сликовница за најмлађе читаоце, са едукативним садржајем и иновативним интерактивним техничким решењем идеалним за мале дечје руке – изглед животиња се мења док деца окрећу странице!

У дубинама океана мали читаоци ће видети веома необична морска створења. Док окрећу стране ове занимљиве сликовнице-преклапалице, посматраће како риба мехур, хоботница, електрична ража и друге морске животиње мењају свој изглед. Сликовница „У океану“ идеална је за све мале истраживаче! Она упознаје децу с новим појмовима, подстиче машту, радозналост, развија истраживачки дух и способност повезивања слика и речи. Конципирана као комбинација књиге и играчке, одличан је избор за први контакт најмлађих читалаца са светом књига. Помоћу овакве интерактивне сликовнице деца ће веома рано заволети књиге и наставити да уживају у њима све више и више док буду одрастала. Поред ове књиге, у истој едицији објављена је и сликовница „У џунгли“.

Ствар

Ако сте у потрази за топлим причама о пријатељству, толеранцији и разумевању за ваше предшколце и млађе основце, позивамо вас да закорачите у кестенову шуму, где се скрива свет симпатичног Веље Веверице и његових пријатеља – Ђорђа Сове, Мишка Медведа, мишица Даре и Маре, као и тајанствене „ствари“!

У првој сликовници из овог серијала, под називом „Ствар“, Веља Веверица и Ђорђе Сова у својој јутарњој шетњи срели су необично створење с малим кљуном и сјајном розе длаком. Закључили су да се ради о веома опасној „ствари“ и да је за борбу против ње потребно прикупити храброст. У томе ће им сигурно помоћи зелени кексићи… Весели цртежи пуни симпатичних детаља прате ову пажљиво осмишљену и забавну причу, која нас подсећа на то да љубазност и доброта могу савладати страх и љутњу.

Моћ позитивног става. Како да напредујеш из дана у дан

„Моћ позитивног става“ је лако разумљив и забаван водич за свакодневни напредак, намењен деци узраста од 9 до 12 година. Школске обавезе, али и ваннаставне активности којима деца данас посвећују велики део свог времена, често могу бити врло изазовне. Страх од неуспеха и губитак самопоуздања при суочавању са препрекама лако могу угрозити остваривање чак и најситнијих циљева. Уз „Моћ позитивног става“ деца ће научити да на другачији начин размишљају о својим успесима и неуспесима, успут изграђујући развојни ментални став уз који ће лакше моћи да савлађују препреке и постижу задате циљеве, са вером у себе и сопствене способности.

Свако поглавље садржи илустроване примере из савременог живота деце, уз које ће млади читаоци лакше усвајати представљена знања. Ауторка је осмислила и низ забавних и корисних упитника, тестова и задатака, који додатно помажу читаоцима да провере разумевање текста, науче понешто о себи и постепено прате своје напредовање на путу ка развојном менталном ставу

„Моћ позитивног става“ може бити од велике користи и родитељима, нарочито када је у питању освешћивање начина на који реагују на дечје успехе или неуспехе, мање или више развијене таленте и способности, јер то у великој мери може утицати на самопоуздање код деце и формирање различитих менталних ставова.

Ја, Козмо

Козмова породица је у кризи. Козмов задатак је да је одржи на окупу. Он зна тачно шта треба да ради. Али постоји један проблем. Козмо је златни ретривер.

Ова духовита и интересантна прича говори о породици Вокер која се налази пред тешким животним одлукама, врло узнемирујућим за све њене чланове. Главни јунак и приповедач је тринаестогодишњи златни ретривер Козмо, чија псећа перспектива свакодневних догађаја чини читање изузетно забавним и узбудљивим. Његово приповедање је стални извор хумора, али и нежних емоција. Суптилни наговештаји драматичних догађаја, као и необичан поглед главног јунака на свет који га окружује, буде код читаоца узбуђење док открива нове и другачије тачке гледишта, подстичу машту и емпатију. Роман „Ја, Козмо“ намењен је деци старијој од девет година, али ће се у причу овог неодољивог јунака сигурно заљубити и старији читаоци. Посебно га препоручујемо свима који су се икада запитали како свет изгледа из угла једног пса.
Ово је дирљива, смешна и топла прича о покушају једног пса да спасе своју породицу, постане звезда и поједе много шунке.

Земун (1717-1934)

Нова књига у едицији Овако се живело ауторке Чедомиле Маринковић с илустрацијама Мирољуба Милутиновића Браде намењена је свима који желе да сазнају како се живело на подручју Земуна током двеста година историје. У том мултиетничком граду, поред Срба који су били најбројнији народ, живели су Немци, Грци, Цинцари, Јевреји, Хрвати и Чеси. Доносећи своје обичаје и бавећи се различитим пословима, становници су утицали на културно-историјски развој града и друштвене односе. Књига ЗЕМУН (1717–1934) упознаће младог читаоца с тим где се налазила Војна граница и чему је служила, када је добијен статус слободног краљевског града, на који начин су се грађани штитили од куге и како су проводили слободно време.