Dani dečje knjige u Kreativnom centru donose popuste od 30% i nova izdanja za najmlađe

3 aprila, 2022

Svetski dan dečje knjige obeležava se širom sveta 2. aprila. Na taj dan 1805. godine rođen je Hans Kristijan Andersen, čuveni danski pisac za decu i tvorac Ružnog Pačeta, Male Sirene i drugih čuvenih bajki.

Tim povodom u Kreativnom centru se organizuju Dani dečje knjige! U okviru ove akcije, od 1. do 17. aprila više od 1000 izdanja ovog izdavača biće na popustu od 30% (popust se ne odnosi na udžbenike, predškolske radne listove, radne sveske i dodatne materijale za osnovnu školu).

Ponuda važi na sajtu www.kreativnicentar.rs i u knjižarama u Beogradu (Makedonska 30 i Uroša Martinovića 12) i Nišu (Sinđelićev trg 19). Za sve porudžbine putem sajta www.kreativnicentar.rs u vrednosti većoj od 1000 dinara dostava je besplatna (na teritoriji Srbije).

Preporučujemo vam pet najnovijih knjiga Kreativnog centra namenjenih različitim uzrastima:

U okeanu

„U okeanu“ je kartonska slikovnica za najmlađe čitaoce, sa edukativnim sadržajem i inovativnim interaktivnim tehničkim rešenjem idealnim za male dečje ruke – izgled životinja se menja dok deca okreću stranice!

U dubinama okeana mali čitaoci će videti veoma neobična morska stvorenja. Dok okreću strane ove zanimljive slikovnice-preklapalice, posmatraće kako riba mehur, hobotnica, električna raža i druge morske životinje menjaju svoj izgled. Slikovnica „U okeanu“ idealna je za sve male istraživače! Ona upoznaje decu s novim pojmovima, podstiče maštu, radoznalost, razvija istraživački duh i sposobnost povezivanja slika i reči. Koncipirana kao kombinacija knjige i igračke, odličan je izbor za prvi kontakt najmlađih čitalaca sa svetom knjiga. Pomoću ovakve interaktivne slikovnice deca će veoma rano zavoleti knjige i nastaviti da uživaju u njima sve više i više dok budu odrastala. Pored ove knjige, u istoj ediciji objavljena je i slikovnica „U džungli“.

Stvar

Ako ste u potrazi za toplim pričama o prijateljstvu, toleranciji i razumevanju za vaše predškolce i mlađe osnovce, pozivamo vas da zakoračite u kestenovu šumu, gde se skriva svet simpatičnog Velje Veverice i njegovih prijatelja – Đorđa Sove, Miška Medveda, mišica Dare i Mare, kao i tajanstvene „stvari“!

U prvoj slikovnici iz ovog serijala, pod nazivom „Stvar“, Velja Veverica i Đorđe Sova u svojoj jutarnjoj šetnji sreli su neobično stvorenje s malim kljunom i sjajnom roze dlakom. Zaključili su da se radi o veoma opasnoj „stvari“ i da je za borbu protiv nje potrebno prikupiti hrabrost. U tome će im sigurno pomoći zeleni keksići… Veseli crteži puni simpatičnih detalja prate ovu pažljivo osmišljenu i zabavnu priču, koja nas podseća na to da ljubaznost i dobrota mogu savladati strah i ljutnju.

Moć pozitivnog stava. Kako da napreduješ iz dana u dan

„Moć pozitivnog stava“ je lako razumljiv i zabavan vodič za svakodnevni napredak, namenjen deci uzrasta od 9 do 12 godina. Školske obaveze, ali i vannastavne aktivnosti kojima deca danas posvećuju veliki deo svog vremena, često mogu biti vrlo izazovne. Strah od neuspeha i gubitak samopouzdanja pri suočavanju sa preprekama lako mogu ugroziti ostvarivanje čak i najsitnijih ciljeva. Uz „Moć pozitivnog stava“ deca će naučiti da na drugačiji način razmišljaju o svojim uspesima i neuspesima, usput izgrađujući razvojni mentalni stav uz koji će lakše moći da savlađuju prepreke i postižu zadate ciljeve, sa verom u sebe i sopstvene sposobnosti.

Svako poglavlje sadrži ilustrovane primere iz savremenog života dece, uz koje će mladi čitaoci lakše usvajati predstavljena znanja. Autorka je osmislila i niz zabavnih i korisnih upitnika, testova i zadataka, koji dodatno pomažu čitaocima da provere razumevanje teksta, nauče ponešto o sebi i postepeno prate svoje napredovanje na putu ka razvojnom mentalnom stavu

„Moć pozitivnog stava“ može biti od velike koristi i roditeljima, naročito kada je u pitanju osvešćivanje načina na koji reaguju na dečje uspehe ili neuspehe, manje ili više razvijene talente i sposobnosti, jer to u velikoj meri može uticati na samopouzdanje kod dece i formiranje različitih mentalnih stavova.

Ja, Kozmo

Kozmova porodica je u krizi. Kozmov zadatak je da je održi na okupu. On zna tačno šta treba da radi. Ali postoji jedan problem. Kozmo je zlatni retriver.

Ova duhovita i interesantna priča govori o porodici Voker koja se nalazi pred teškim životnim odlukama, vrlo uznemirujućim za sve njene članove. Glavni junak i pripovedač je trinaestogodišnji zlatni retriver Kozmo, čija pseća perspektiva svakodnevnih događaja čini čitanje izuzetno zabavnim i uzbudljivim. Njegovo pripovedanje je stalni izvor humora, ali i nežnih emocija. Suptilni nagoveštaji dramatičnih događaja, kao i neobičan pogled glavnog junaka na svet koji ga okružuje, bude kod čitaoca uzbuđenje dok otkriva nove i drugačije tačke gledišta, podstiču maštu i empatiju. Roman „Ja, Kozmo“ namenjen je deci starijoj od devet godina, ali će se u priču ovog neodoljivog junaka sigurno zaljubiti i stariji čitaoci. Posebno ga preporučujemo svima koji su se ikada zapitali kako svet izgleda iz ugla jednog psa.
Ovo je dirljiva, smešna i topla priča o pokušaju jednog psa da spase svoju porodicu, postane zvezda i pojede mnogo šunke.

Zemun (1717-1934)

Nova knjiga u ediciji Ovako se živelo autorke Čedomile Marinković s ilustracijama Miroljuba Milutinovića Brade namenjena je svima koji žele da saznaju kako se živelo na području Zemuna tokom dvesta godina istorije. U tom multietničkom gradu, pored Srba koji su bili najbrojniji narod, živeli su Nemci, Grci, Cincari, Jevreji, Hrvati i Česi. Donoseći svoje običaje i baveći se različitim poslovima, stanovnici su uticali na kulturno-istorijski razvoj grada i društvene odnose. Knjiga ZEMUN (1717–1934) upoznaće mladog čitaoca s tim gde se nalazila Vojna granica i čemu je služila, kada je dobijen status slobodnog kraljevskog grada, na koji način su se građani štitili od kuge i kako su provodili slobodno vreme.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama