Декан Учитељског факултета: Грешком добављача послати покварени сендвичи

април 26, 2018

Декан Учитељског факултета у Београду Данимир Мандић изразио је данас жаљење због пропуста и проблема насталог у испоруци сендвича наставницима и учитељима који су у Пријепољу похађали семинар за стручно усавршавање и навео да одговорност сносе добављачи.
Синдикат образовања Србије затражио је јуче од Министарства просвете да – ако су тачни написи да су просветни радници на семинару добили покварене сендвиче, хитно испита тај случај и да се предузму одговарајуће мере према организаторима.
Мандић је у писаној изјави навео да је начињена грешка у једној школи где су семинар похађало 32 учитеља, а да је претходног викенда у Србији семинар похађало око 2.600 учитеља, али да то не умањује грешку начињену у Пријепољу.
Он је подсетио да је Завод за унапређивање васпитања и образовања главни организатор усавршавања и да се Завод због великог броја учитеља и наставника обратио Учитељском факултету за стручну помоћ у креирању дидактичких материјала и реализацију усавршавања учитеља.
„Прихватили смо сарадњу и креирали дидактичке материјале за обуку и примену стечених знања у пракси, као и софтвер за евалуацију стечених знања и комплетну анализу постигнутих резултата. Организовали смо обуку водитеља на нашем факултету и са стручног становишта обука водитеља, као и обуке које су они реализовали у школама са око 3.000 учитеља су добили највише оцене, што и јесте био наш примарни циљ”, рекао је Мандић.
Додао је да те обуке подразумевају и уобичајене оброке, које је Учитељски факултет морао да организује са кетеринг предузећима.
Мандић је казао да је на јавном тендеру од две пријављене фирме повољнији био Бизнис кетеринг који је преузео обавезе везане за оброке, а да је за складиштење и дистрибуцију књига за учеснике семинаре, као најповољнија ангажована фирма Макарт.
Наводећи да је у четвртак и петак био службено одсутан, Мандић је додао да је замолио да коначне спискове школа и учесника, због дистрибуције књига, преузму људи из Макарта у просторијама Бизнис кетеринга коју су већ имали комплетну документацију.
„На основу изјаве Предрага Красојевића из Макарта том приликом су грешком преузета кутија са сендвичима која је послата са ; књигама. Он тврди да је до грешке дошло случајно и да је контактирао школу у Пријепољу и образложио грешку”, рекао је Мандић.
Декан је додао да је Учитељски факултет приморан да раскине уговор са добављачима и да нађе друго решење, јер су то неопростиве грешке, истичући да Министарство није одговорно за настали проблем и да не може да сноси последице.
(Бета)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


4 коментара на "Декан Учитељског факултета: Грешком добављача послати покварени сендвичи

 1. Božović Vladan каже:

  Sam čin deljenja sendviča prosvetarima je ponižavanje i degradacija prosvetnih radnika, sve i da sendviči nisu bili pokvareni. To mogu da dele svojim botovima i ovima koje dovoze autobusima, na raznorazne manifestacije, kao što su izbori, podrška u Nišu “državi to sam ja” ili na kontramitinge svih namena, kao, recimo, onaj što je bio uperen protiv policijskog i vojnog sindikata.

  1. B каже:

   Preciznije, seminarisanje je pod okriljem sistema organizovana razmena dobara po principu, mi vama bodove (i sendviče), a vi nama pare (ekstra prihod). Do te mere je usavršeno da je i institucionalizovano (kroz razne zavode i tome slično). Kako se putem onlajn seminara vrši krađa ideja i rešenja (ideje su najskuplje zar ne) da ne govorimo. Dakle, profit onih koji “drmaju” navedenim mehanizmom, više je nego unosan.

 2. Ksenija Ujsasi каже:

  Koji udžbenici, koji sendviči?! U Sombor nije stigla ni flašica vode, ni šolja kafe. U Sombor su stigli samo poslušni i aktivni učitelji, vredni i uporni predavači i NIŠTA VIŠE. Sramota za društvo koje se “BRINE ZA OBRAZOVNI SISTEM”. Hiljditi pit slušamo iste seminare. To što sam “naučila” na seminaru sam radila pre 20 godina, samo što se nije zvala PROJEKTNA NASTAVA. Moji bivši đaci su bili pravi istraživači i dokaze donosili kao očigledni primer istraživanja. Hvala na UNAPREĐENJU u obrazovnom sistemu naše škole.

 3. Ksenija Ujsasi каже:

  Koji udžbenici, koji sendviči?! U Sombor nije stigla ni flašica vode, ni šolja kafe. U Sombor su stigli samo poslušni i aktivni učitelji, vredni i uporni predavači i NIŠTA VIŠE. Sramota za društvo koje se “BRINE ZA OBRAZOVNI SISTEM”. Hiljaditi pit slušamo iste seminare. To što sam “naučila” na seminaru sam radila pre 20 godina, samo što se nije zvala PROJEKTNA NASTAVA. Moji bivši đaci su bili pravi istraživači i dokaze donosili kao očigledni primer istraživanja. Hvala na UNAPREĐENJU u obrazovnom sistemu naše škole.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама