Deo beogradskih škola i danas onlajn – za pregled jedne škole potrebno dva do tri sata

maj 18, 2022

Škole u Beogradu na čije su adrese stigle dojave o postavljenim bombama, još nisu u potpunosti pregledane. To znači da ima učenika koji će nastavu i danas pohađati onlajn.

Foto: Canva

“Nije u pitanju jedna, dve dojave, u pitanju je više od stotinu prijava, a da bi se jedna škola temeljno pregledala potrebno je dva do tri sata. Kada stigne takvo obaveštenje policija kreće da radi svoj posao, prvo se pokreće istraga odakle i kako je stigla preteća poruka. Policajci odlaze da evakuišu školu i obezbeđuju objekat, onda dolazi kontradiverziona ekipa koja je specijalizovana za pretragu. Sve to je veliko opterećenje za policiju, jer sa takvim dojavama, pogotovo kada su u pitanju deca, nema šale”, objasnio je za N1 Bora Banjac, bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala..

Iako je broj pripadnika KD ekipe MUP Srbije tajna koja se ne saopštava, prema nezvaničnim informacijama, u Beogradu postoje tri ekipe pri Policijskoj upravi i jedna pri žandarmeriji, što je sasvim dovoljno u redovnim okolnostima. Međutim, kad stigne više od 100 dojava, kao što je to bio slučaj pre dva dana, nemoguće je u kratkom roku detaljno pregledati sve.

A dok škola nije detaljno pregledana, đaci ne mogu da se vrate u klupe, što je problem i za roditelje i za sam obrazovni sistem koji tome mora da se prilagođava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama