Dezodorans bez aluminijuma koji zaista ŠTITI – idealan za žene sa osetljivom kožom

3 jula, 2019

Znojenje je za razliku od spavanja ili hranjenja, fiziološki proces koji nas ne usrećuje previše. Ali znamo da znojenje ima veoma važnu ulogu u regulaciji telesne temperature. Takođe, znojenje je veoma bitno i za izbacivanje štetnih materija iz organizma, odnosno, detoksikaciju.

Ipak, kada su vrućine ovako nesnosne, a vlaga u vazduhu previsoka, neće škoditi da malo umanjimo količinu znoja i eliminišemo neprijatne mirise koje ono proizvodi. Posebna priča su mame koje doje, i koje će posvedočiti da je kod njih znojenje na jednom drugačijem nivou – veoma izraženo i posebnog, ne baš prijatnog mirisa. Zašto je to tako? Pre svega, zbog hormona. Višak estrogena koji se javlja u trudnoći i tokom dojenja dovodi do prekomernog znojenja. Pored njega, tu je i hormon stresa – kortizol, takođe neminovan saputnik novih (i starih) mama. I na kraju, dokazano je da višak emocija izaziva prekomerno znojenje i potpuno menja hemijski sastav znoja – porodilje dobro znaju kroz kakvu turbulenciju različitih osećanja prolaze posle porođaja.

Znojenje nije voljna radnja koju možemo pokrenuti ili stopirati kad poželimo – pokreće je naš hipotalamus reagujući na gomilu različitih okidača iz okruženja ali i iz samog tela. Dakle, naš autonomni nervni sistem kontroliše funkciju znojenja. Na to baš i nije jednostavno uticati, ali nije ni nemoguće. Postoje različiti tretmani i lekovi za znojenje. Ipak, pre nego što posegnete za za nekom invazivnom medicinskom tehnologijom, pokušajte prvo da isprobate neke od novih antiperspiranata koji efikasno umanjuju količinu izlučenog znoja i eliminišu neprijatne mirise. Ukoliko ste dojilja, obavezno pogledajte na deklaraciji da li proizvod sadrži aluminijum-hlorohidrat, koji zapušava pore i može dovesti do zapaljenja znojnih i njima bliskih mlečnih žlezda. Uz pojačanu higijenu i odgovarajući dezodorans, 90% ljudi uspešno reši problem prouzrokovane znojenjem.

Poznati brend Lycia je ovog leta na tržište plasirao novi dezodorans Deo Evolution, namenjen upravo najosetljivijima. Proizvod ne sadrži soli aluminijuma, obezbeđuje 48 sati nege i obogaćen je Drutech kompleksom. Inače, svi antiperspiranti ovog proizvođača su dermatološki testirani, ne sadrže alkohol, veštačke boje i paraben i hidriraju osetljivu kožu ispod pazuha.

(PR)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama