Дезодоранс без алуминијума који заиста ШТИТИ – идеалан за жене са осетљивом кожом

Знојење је за разлику од спавања или храњења, физиолошки процес који нас не усрећује превише. Али знамо да знојење има веома важну улогу у регулацији телесне температуре. Такође, знојење је веома битно и за избацивање штетних материја из организма, односно, детоксикацију.

Ипак, када су врућине овако несносне, а влага у ваздуху превисока, неће шкодити да мало умањимо количину зноја и елиминишемо непријатне мирисе које оно производи. Посебна прича су маме које доје, и које ће посведочити да је код њих знојење на једном другачијем нивоу – веома изражено и посебног, не баш пријатног мириса. Зашто је то тако? Пре свега, због хормона. Вишак естрогена који се јавља у трудноћи и током дојења доводи до прекомерног знојења. Поред њега, ту је и хормон стреса – кортизол, такође неминован сапутник нових (и старих) мама. И на крају, доказано је да вишак емоција изазива прекомерно знојење и потпуно мења хемијски састав зноја – породиље добро знају кроз какву турбуленцију различитих осећања пролазе после порођаја.

Знојење није вољна радња коју можемо покренути или стопирати кад пожелимо – покреће је наш хипоталамус реагујући на гомилу различитих окидача из окружења али и из самог тела. Дакле, наш аутономни нервни систем контролише функцију знојења. На то баш и није једноставно утицати, али није ни немогуће. Постоје различити третмани и лекови за знојење. Ипак, пре него што посегнете за за неком инвазивном медицинском технологијом, покушајте прво да испробате неке од нових антиперспираната који ефикасно умањују количину излученог зноја и елиминишу непријатне мирисе. Уколико сте дојиља, обавезно погледајте на декларацији да ли производ садржи алуминијум-хлорохидрат, који запушава поре и може довести до запаљења знојних и њима блиских млечних жлезда. Уз појачану хигијену и одговарајући дезодоранс, 90% људи успешно реши проблем проузроковане знојењем.

Познати бренд Lycia је овог лета на тржиште пласирао нови дезодоранс Deo Evolution, намењен управо најосетљивијима. Производ не садржи соли алуминијума, обезбеђује 48 сати неге и обогаћен је Drutech комплексом. Иначе, сви антиперспиранти овог произвођача су дерматолошки тестирани, не садрже алкохол, вештачке боје и парабен и хидрирају осетљиву кожу испод пазуха.

(ПР)