Direktorka Batuta: Deca će nositi maske ako tako odluče lekari

20 jula, 2020

Na današnjoj konferenciji za medije Kriznog štaba za borbu protiv korone Verica Jovanović, direktorka Batuta, govorila je, između ostalog o obavezi nošenja maske kod dece.

– Pre svega bih istakla značaj nošenja maske bez obzira na uzrast. Stav pedijatara je da nije uvek najbolje po svaku cenu insistirati na nošenju maski kad su deca u pitanju. “Batut” će, u saradnji sa zdravstvenim radnicima i Ministarstvom prosvete definisati pravila koja su pre svega preventivna i vezana za distancu i nošenje maski. Deca koja imaju osetljive respiratorne organe, o njima će u konsultaciji sa pedijatrom biti odlučeno kako postupati – kazala je direktorka “Batuta” Verica Jovanović i dodala da će biti i detaljnijih propisanih mera.

Foto: Canva

Ona je istakla da bi deca starija od dve godine trebalo da nose maske deca, ali će kod nas to zavisiti od toga da li su deca u zatvorenom ili otvorenom prostoru, kao i od toga da li su deca u manjim grupama.

Dakle, deca će nositi maske, ako to kažu lekari, a u vrtićima je primarna mera distanca, higijena ruku i provetravanje prostorija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama