Direktorka škole podnosi ostavku zbog skandaloznog spota?

8 juna, 2017

Direktorka Osnovne škole „Dimitrije Davidović“ Snežana Đurić, koja je, mimo procedura, dozvolila snimanje, ponudiće danas ostavku na sednici Školskog odbora

ZBOG skandaloznog spota Di-džej Krmka snimljenog u Osnovnoj školi “Dimitrije Davidović” u Smederevu, direktorka škole Snežana Đurić koja je, mimo procedura, dozvolila snimanje, podneće ostavku, saznaju nezvanično “Novosti”.
Danas bi trebalo da bude održana sednica Školskog odbora, zakazana na zahtev roditelja i nastavnika, na kojoj će Đurićeva ponuditi ostavku.
Inače, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja saopštilo je da „neko ko obavlja funkciju direktora škole ne bi smeo da postupi na način koji je apsolutno neprihvatljiv za jednog prosvetnog radnika“.
– Snimanje muzičkog spota u Osnovnoj školi „Dimitrije Davidović“ u Smederevu je prema mišljenju Ministarstva neprimereno i neprihvatljivo, jer sadržaj omalovažava ugled prosvetnih radnika i obrazovno vaspitnu ulogu škole.
Prema saznanjima Ministarstva, direktorka škole za odluku o ustupanju prostora nije imala saglasnost Republičke direkcije za imovinu. Takođe, saglasnost za snimanje spota nije tražena od Ministarstva, ali i da jeste ne bismo je dali, saopštilo je ministarstvo. Čeka se vanredni republički inspekcijski nadzor.
Povodom ovoga oglasilo se i smederevsko pozorište Patos.
Kao obrazovno odgovorno pozorište, koje radi sa decom i mladima, najoštrije osuđujemo skandalozni „muzički” spot snimljen u OŠ „Dimitrije Davidović“. „PATOS“ je posebno pozvan da reaguje jer su u realizaciji spota, učestvovali nekadašnji članovi pozorišta, ali i učenici osnovnih i srednjih škola koji su sadašnji članovi. Samo pozorište sa tim nije bilo upoznato ni u jednom trenutku. Prema rečima tih učenika, za snimanje spota su saznali u samoj školi ili preko drugara, kao i to da je obezbeđen honorar u iznosu od 500 dinara.
Kako navode, nisu znali kakav se spot snima, ali su imali poverenja u školu. PATOS, kao njihovo pozorište preuzima odgovornost. Da li je to slučaj i sa školom, i ostalim akterima u realizaciji spota? – navodi se u saopštenju “Patosa”.
 
Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Direktorka škole podnosi ostavku zbog skandaloznog spota?"

  1. Ja kaže:

    Snežo, sjaši više!!!!
    Posle 4 mandata i vreme ti je!
    Kako nisi znala o čemu se radi? On verovatno nije došao da realizuje neki seminar o strucnom usavršavanju! Repertoar i faca govore da neće snimiti spot tog karaktera! Da je bar sredio učionice, donirao pametnu tablu, pa i ajde da se žrtvuješ! Daj tu ostavku, Dragica iz Cvijićeve će pući od smeha! Pali brzinom svetlosti! Toliko!

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama