Директорка школе подноси оставку због скандалозног спота?

8 јуна, 2017

Директорка Основне школе „Димитрије Давидовић“ Снежана Ђурић, која је, мимо процедура, дозволила снимање, понудиће данас оставку на седници Школског одбора

ЗБОГ скандалозног спота Ди-џеј Kрмка снимљеног у Основној школи “Димитрије Давидовић” у Смедереву, директорка школе Снежана Ђурић која је, мимо процедура, дозволила снимање, поднеће оставку, сазнају незванично “Новости”.
Данас би требало да буде одржана седница Школског одбора, заказана на захтев родитеља и наставника, на којој ће Ђурићева понудити оставку.
Иначе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да „неко ко обавља функцију директора школе не би смео да поступи на начин који је апсолутно неприхватљив за једног просветног радника“.
– Снимање музичког спота у Основној школи „Димитрије Давидовић“ у Смедереву је према мишљењу Министарства непримерено и неприхватљиво, јер садржај омаловажава углед просветних радника и образовно васпитну улогу школе.
Према сазнањима Министарства, директорка школе за одлуку о уступању простора није имала сагласност Републичке дирекције за имовину. Такође, сагласност за снимање спота није тражена од Министарства, али и да јесте не бисмо је дали, саопштило је министарство. Чека се ванредни републички инспекцијски надзор.
Поводом овога огласило се и смедеревско позориште Патос.
Kао образовно одговорно позориште, које ради са децом и младима, најоштрије осуђујемо скандалозни „музички” спот снимљен у ОШ „Димитрије Давидовић“. „ПАТОС“ је посебно позван да реагује јер су у реализацији спота, учествовали некадашњи чланови позоришта, али и ученици основних и средњих школа који су садашњи чланови. Само позориште са тим није било упознато ни у једном тренутку. Према речима тих ученика, за снимање спота су сазнали у самој школи или преко другара, као и то да је обезбеђен хонорар у износу од 500 динара.
Kако наводе, нису знали какав се спот снима, али су имали поверења у школу. ПАТОС, као њихово позориште преузима одговорност. Да ли је то случај и са школом, и осталим актерима у реализацији спота? – наводи се у саопштењу “Патоса”.
 
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Један коментар на "Директорка школе подноси оставку због скандалозног спота?"

  1. Ja каже:

    Snežo, sjaši više!!!!
    Posle 4 mandata i vreme ti je!
    Kako nisi znala o čemu se radi? On verovatno nije došao da realizuje neki seminar o strucnom usavršavanju! Repertoar i faca govore da neće snimiti spot tog karaktera! Da je bar sredio učionice, donirao pametnu tablu, pa i ajde da se žrtvuješ! Daj tu ostavku, Dragica iz Cvijićeve će pući od smeha! Pali brzinom svetlosti! Toliko!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама