Директорка школе подноси оставку због скандалозног спота?

јун 8, 2017

Директорка Основне школе „Димитрије Давидовић“ Снежана Ђурић, која је, мимо процедура, дозволила снимање, понудиће данас оставку на седници Школског одбора

ЗБОГ скандалозног спота Ди-џеј Kрмка снимљеног у Основној школи “Димитрије Давидовић” у Смедереву, директорка школе Снежана Ђурић која је, мимо процедура, дозволила снимање, поднеће оставку, сазнају незванично “Новости”.
Данас би требало да буде одржана седница Школског одбора, заказана на захтев родитеља и наставника, на којој ће Ђурићева понудити оставку.
Иначе, Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да „неко ко обавља функцију директора школе не би смео да поступи на начин који је апсолутно неприхватљив за једног просветног радника“.
– Снимање музичког спота у Основној школи „Димитрије Давидовић“ у Смедереву је према мишљењу Министарства непримерено и неприхватљиво, јер садржај омаловажава углед просветних радника и образовно васпитну улогу школе.
Према сазнањима Министарства, директорка школе за одлуку о уступању простора није имала сагласност Републичке дирекције за имовину. Такође, сагласност за снимање спота није тражена од Министарства, али и да јесте не бисмо је дали, саопштило је министарство. Чека се ванредни републички инспекцијски надзор.
Поводом овога огласило се и смедеревско позориште Патос.
Kао образовно одговорно позориште, које ради са децом и младима, најоштрије осуђујемо скандалозни „музички” спот снимљен у ОШ „Димитрије Давидовић“. „ПАТОС“ је посебно позван да реагује јер су у реализацији спота, учествовали некадашњи чланови позоришта, али и ученици основних и средњих школа који су садашњи чланови. Само позориште са тим није било упознато ни у једном тренутку. Према речима тих ученика, за снимање спота су сазнали у самој школи или преко другара, као и то да је обезбеђен хонорар у износу од 500 динара.
Kако наводе, нису знали какав се спот снима, али су имали поверења у школу. ПАТОС, као њихово позориште преузима одговорност. Да ли је то случај и са школом, и осталим актерима у реализацији спота? – наводи се у саопштењу “Патоса”.
 
Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Директорка школе подноси оставку због скандалозног спота?"

  1. Ja каже:

    Snežo, sjaši više!!!!
    Posle 4 mandata i vreme ti je!
    Kako nisi znala o čemu se radi? On verovatno nije došao da realizuje neki seminar o strucnom usavršavanju! Repertoar i faca govore da neće snimiti spot tog karaktera! Da je bar sredio učionice, donirao pametnu tablu, pa i ajde da se žrtvuješ! Daj tu ostavku, Dragica iz Cvijićeve će pući od smeha! Pali brzinom svetlosti! Toliko!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама