Dirljiva poruka profesorke iz Novog Sada: “Kao Bojanova razredna vas molim da pomognete da nam se on oporavi što pre”

15 marta, 2023

Za Fejzbuk grupu Budi human – humanitarne licitacije su mnogi od vas već sigurno čuli. Ne prođe nekoliko dana, a da ne pročitate priču koja vas duboko pogodi ili razneži. Da, reći ćete, to je i očekivano, reč je o grupi koja sakuplja sredstva za lečenje bolesne dece i odraslih. Naravno da je svaka priča teška i dirljiva. Istina je, ali neke borbe dođu od ljudi od kojih to možda i ne biste očekivali. Tihi heroji koji su tu da nas paze.

Tako je i Maja Marijanac, profesorka iz Novog Sada, na ovoj grupi zatražila pomoć za svog đaka, podelivši kratak tekst pun emocija.

– Kao Bojanova razredna moram da podelim sa vama ovu sliku. A to je njegova MATURSKA slika koju toliko volim, a ujedno me čini jako tužnom jer smo matursko veče morali da provedemo bez njega. Tu prazninu vam ne mogu opisati. Zato vas molim da pomognete svi da nam se Bojan oporavi i da napravimo posebno za njega matursko veče jer je svako dete to zaslužilo. Postavljam na licitaciju jednog plišanog medu koji je moj ručni rad. Meda je veličine 35-40 centimetara i ručno je heklan od mekanog pliša za bebe i punjen je hipoalergijskim punjenjem. Idelan je poklon za Uskrs, a na human način pomažete Bokiju da se oporavi. – napisala je ova profesorka čiji post ima skoro 5.000 lajkova i više od 1.100 komentara podrške. Meda je dostigao vrednost od 6.000 dinara.

 

S Majom smo kontaktirali, kako bismo od nje čuli celu priču.

– U srednjoj medicisnkoj školi “Hipokrat” u Novom Sadu počela sam da radim 2020. godine. Profesor sam medicinske grupe predmeta za smer fizioterapeutski tehničar, stoga sam postala razredna odeljenju fizioterapeutski tehničari. Dok još nisam upoznala decu koleginice iz zbornice su mi rekle: ‘Dobila si najbolji razred’. Moram da priznam da im nisam odmah poverovala u to dok nisam decu upoznala. Taj razred je zaista bio po svemu najbolji, ne zato što su bili odlični i poslušni već zbog toga što je svako od njih dobar čovek. – priča nam ova profesorka.

Nažalost u maju prošle godine došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je Bojan doživeo tešku povredu, prelom vratnih pršljenova na nivou C6 i C7 sa anterolistezom i stenozom kičmenog kanala.

Upućen je na dalje lečenje na UKCS u Beogradu gde je učinjena repozicija i unutrašnja fiksacija navedenih segmenata, a po završetku hospitalizacije sproveden je rehabilitacioni tretman na Klinici za rehabilitaciju u Beogradu.

Bojanova dijagnoza je kvadriplegija, oduzetost sva četiri ekstremiteta zbog čega ne može samostalno da obavlja osnovne životne potrebe, a kreće se uz pomoć invalidskih kolica.

– Nakon nesreće najteže mi je pao prvi susret sa razredom i odlazak na čas sa njima. Znala sam da moram da budem jaka zbog njih i to mi je bilo najteže. Taj čas nikada neću zaboraviti jer su svi na svojim klupama imali lokvice od suza i reči utehe jednostavno nije bilo. Kako je vreme odmicalo, hrabrili smo jedni druge i bodrili i zajedno se molili Bogu za njegov oporavak. Razred je još jednom pokazao koliko voli Bojana pa su u decembru prošle godine organizovali turnir u fudbalu “Igraj i pobedi za Bokija”. Samostalnom organizacijom i uspeli su da prikupe određeni deo novca koji su uplatili za njegovo lečenje. Bojan je veliki borac i njegova snaga nam svima daje motivaciju. – zaključuje Maja i moli sve ljude dobre volje da pomognu da Bojan povrati što više funkcija i da se zajedno svi okupe i proslave maturu zajedno sa njim.

Pošaljite SMS 1455 na 3030

Dinarski račun 160-6000001614995-20

Devizni račun 160-6000001616339-62

IBAN – RS35160600000161633962

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama