Đaci se vraćaju u klupe u ponedeljak, 19. aprila

9 aprila, 2021

Član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović saopštio je danas da je situacija oko kovida još uvek vanredna, ali da postoje poboljšanja, koja bi mogla da omoguće od ponedeljka ponovno otvaranje tržnih centara, a od 19. aprila povratak đaka u škole, a dodao je da, ako se nastavi aktuelni trend vakcinacije za mesec i po može biti uspostavljen kolektivni imunitet.

“Međutim naše kovid bolnice su i dalje pune i pod velikim opterećenjem. Ali ako bi se nastavila dinamika poslednja dva tri dana, što očekujemo, može se razmišljati o određenim postupcima koji će omogućiti da neke od mera mogu biti popuštene.”, rekao je on.

Tidorović je istakao da je i vreme da se onlajn nastava svede samo na lokalne procene o mogućim žarištima, a da od 19. aprila počnu škole da funkcionišu po sistemu kao i pre toga.

Istakao je da akcenat ostaje dalje na merama, i da se sve mere koje su poznate moraju poštovati od nošenja maski, čak i na otvorenom ako ste blizu, u razgovoru, u gužvi maska je ta koja će vas zaštititi.

U zatvorenom, podseća, maska je obavezna, kao i fizička distanca i dezinfekcija.

Tiodorović je konstatovao da se vakcinacija odlično odvija poslednja dva do tri dana i da očekuje da će se nastaviti tako.

Izvor: Tanjug/RTV

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Đaci se vraćaju u klupe u ponedeljak, 19. aprila"

  1. miloje kaže:

    đaci su sve vreme u klupama

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama