Ђаци сеоских школа успешнији на завршном испиту од својих вршњака из града

15 јула, 2021

На сајту Министарства просвете пре неколико дана објављени су коначни резултати завршног испита у основним школама у школској 2020/21. години.

Што се тиче бодова које су на завршном испиту освојили осмаци у школама на територији града Зрењанина – распон је велики. Креће се од 18,53 бодова, колико су на завршном испиту освојили ђаци из Основне школе „Братство“ из Арадца, до чак 31,33 бода, колико су освојили ђаци из школе „Доситеј Обрадовић“ из Фаркаждина.

По броју освојених бодова на завршном испиту, овог пута изгледа да су били успешнији ђаци из сеоских школа. Осим школе у Фаркаждину, одлично су завршни тест урадили и осмаци из школе „Бранко Ћопић“ из Лукићева, освојивши 31,11 бодова, као и ђаци школе „Славко Родић“ из Лазарева, са освојених 28 бодова.

Најмање бодова на завршном испиту освојили су ученици у Арадцу и Белом Блату.

Од градских школа, највише бодова на завршном испиту освојили су осмаци школе „Петар Петровић Његош“ – 25,99.

– Ученици наше школе освојили су на завршном испиту 24,67 бодова и тим резултатом сам задовољан. Углавном су успели да упишу средњу школу која им је била први избор. А то је, у ствари, и најважније – каже за портал Зрењанински Златко Булић, директор школе „Бранко Радичевић“ из Ченте.

Резултати завршног испита захтевају озбиљну анализу

У школској години коју је обележила пандемија вируса корона и у којој се настава одвијала онлајн, у учионици и комбиновано, резултати завршног испита захтевају озбиљну анализу, сматра директорка Основне школе „Соња Маринковић“ Јелена Јеноваи.

– Бодови су важни, али је важније да ли су ђаци успели да упишу смер који су желели. Према информацијама које имам, наши ђаци су задовољни уписом у средњу школу. Завршни испит је био лакши него претходних година и у анализама које следе, упоредићемо ове са резултатима претходних година – истиче Јеноваи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама