Đacima četiri raspusta u narednoj školskoj godini

12 jula, 2017
Školska godina za sve učenike osnovnih i srednjih škola počinje u petak, 1. septembra, a predviđeno je da u narednoj godini imaju četiri raspusta -jesenji, zimski, prolećni i letnji raspust.
Prethodne školske godine učenici su imali tri raspusta, nisu imali jesenji raspust koji je predviđen kalendarom obrazovnio-vaspitnog rada za narednu školsku godinu.
Rukovodilac grupe za razvoj nastave u Ministarstvu prosvete Milka Andrić rekla je Tanjugu da se jesenji raspust uvodi svake godine kada to omogućuje raspored nastavnih dana i dan kad se praznuje Dan primirja u Prvom svetskom ratu.
„Ove godine Dan primirja 11. novembar pada u subotu . Pridružena su mu dva dana raspusta, 9. i 10. novembar, te je omogućeno da učenici, sa subotom i nedeljom, imaju kratak predah od četiri dana”, pojasnila je ona.
Školskim kalendarom je planirano da učenici imaju zimski raspust iz dva dela. Prvi deo obuhvata novogodišnje i božićne praznike i traje od 3. do 8. januara, a drugi deo počinje 1. februara i traje do 9. februara.
Prvo polugodište se završava 31. januara, a drugo počinje 12. februara, dok prolećni raspust počinje 3. aprila, a završava se 9. aprila.
„Dužina raspusta nije propisana i ona se svake godine menja u skladu sa rasporedom nastavnih dana i procenom koja su rešenja najracionalnija”, naglasila je Andrić.
Drugo polugodište za učenike osmog razreda završava se 31. maja 2018. godine, a za učenike ostalih razreda osnovne škole 14. juna 2018. godine.
Škola za maturante gimnazija završava se 24. maja 2018. godine, a za učenike trećeg razreda trogodišnjih i četvrtog razreda četvorogodišnjih stručnih škola, 31. maja .
Za učenike ostalih razreda gimnazije i srednjih stručnih škola, drugo polugodište se završava 21. juna 2018. godine.
Planirano je da se probni završni ispit za učenike osmog razreda osnovne škole održi 13. i 14. aprila 2018. godine, a završni ispit 18, 19. i 20. juna 2018. godine.
(Tanjug)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Đacima četiri raspusta u narednoj školskoj godini"

  1. zzzz kaže:

    VAŽI LI TAJ RASPUST I ZA VOJVODINU,JER MI ISPADOSMO DRUGA DRŽAVA?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama