Ђукић Дејановић: Преиспитаћемо Правилник о оцењивању још једном, није никаква катастрофа ако се он повуче

Министарка просвете Славица Ђукић Дејановић изјавила је да ће њено министарство још једном преиспитати Правилник о оцењивању и додала да измена тог Правилника или његово повлачење, уколико се процени да се њиме нарушава дигнитет наставника, нису никаква катастрофа.

Члан пет Правилника о оцењивању предвиђа да више од половине родитеља једног одељења могу да поднесу пријаву против наставника, уколико сматрају да он не ради добро.

“Разговараћемо о томе да ли тај члан да се повуче или можда измени, а да ли ће то урадити ова Влада, или наредна видећемо”, изјавила је Ђукић Дејановић за Вечерње новости.

Ђукић Дејановић је поновила став Министарства просвете да је циљ доношења Правилника био да се просветни радници заштите од самовоље родитеља који су и до сада имали законско право да се анонимно жале, па су често злоупотребљавали и анонимним пријавама затрпавали школе и Министарство.

Она је додала да ће о томе да ли ће Правилник бити повучен или евентуално измењен, разговарати са свима са којима је разговарано током припреме документа, а то су четири репрезентативна синдиката и Друштво директора Србије, који нису имали примедаба на садржај Правилника.

Извор: Танјуг, Вечерње новости