Договор ЈУТА и Министарства просвете везано за екскурзије

13 маја, 2020

До краја недеље биће усвојена конкретна решења везана за екскурзије и рекреативну наставу, које, због проглашења пандемије вируса корона, нису организоване

До краја недеље биће усвојена конкретна решења везана за екскурзије и рекреативну наставу, које, због проглашења пандемије вируса корона, нису организоване. Представници Националне агенције туристичких агенција – ЈУТА имали су састанак са надлежнима у Министарству просвете, где су представљени одређени предлози који би требало да буду прихваћени.

Према речима Александра Сеничића, из организације ЈУТА, ради се о путовањима на која је требало ђаци да отпутују од марта, када је уведено ванредно стање, па до краја школске године.

Како су поједине агенције добиле новац унапред и потрошиле га за друге намене, тешко је изводљиво да буде враћен родитељима. Посебан проблем су путовања осмака и матураната средњих школа.

– Предложили смо да се за ове ђаке путовања, ако је то могуће, организују током лета и то у Србији – објашњава Сеничић. – Ако то није изводљиво, школе би добиле ваучере намењене следећој генерацији матураната, а од наплате тих ваучера, вратио би се новац родитељима за путовања ђака завршних разреда, који нису отишли на екскурзију. Ти ваучери би се односили и на путовања у иностранство, али у периоду од фебруара до јуна следеће године. За остале ђаке, екскурзије, излети и настава у природи били би организовани од септембра до децембра.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Договор ЈУТА и Министарства просвете везано за екскурзије"

  1. Roki каже:

    Kako naplatiti vaucere ako ne dobije ista agencija tender za ekskurziju?

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама