Dogovor JUTA i Ministarstva prosvete vezano za ekskurzije

13 maja, 2020

Do kraja nedelje biće usvojena konkretna rešenja vezana za ekskurzije i rekreativnu nastavu, koje, zbog proglašenja pandemije virusa korona, nisu organizovane

Do kraja nedelje biće usvojena konkretna rešenja vezana za ekskurzije i rekreativnu nastavu, koje, zbog proglašenja pandemije virusa korona, nisu organizovane. Predstavnici Nacionalne agencije turističkih agencija – JUTA imali su sastanak sa nadležnima u Ministarstvu prosvete, gde su predstavljeni određeni predlozi koji bi trebalo da budu prihvaćeni.

Prema rečima Aleksandra Seničića, iz organizacije JUTA, radi se o putovanjima na koja je trebalo đaci da otputuju od marta, kada je uvedeno vanredno stanje, pa do kraja školske godine.

Kako su pojedine agencije dobile novac unapred i potrošile ga za druge namene, teško je izvodljivo da bude vraćen roditeljima. Poseban problem su putovanja osmaka i maturanata srednjih škola.

– Predložili smo da se za ove đake putovanja, ako je to moguće, organizuju tokom leta i to u Srbiji – objašnjava Seničić. – Ako to nije izvodljivo, škole bi dobile vaučere namenjene sledećoj generaciji maturanata, a od naplate tih vaučera, vratio bi se novac roditeljima za putovanja đaka završnih razreda, koji nisu otišli na ekskurziju. Ti vaučeri bi se odnosili i na putovanja u inostranstvo, ali u periodu od februara do juna sledeće godine. Za ostale đake, ekskurzije, izleti i nastava u prirodi bili bi organizovani od septembra do decembra.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Dogovor JUTA i Ministarstva prosvete vezano za ekskurzije"

  1. Roki kaže:

    Kako naplatiti vaucere ako ne dobije ista agencija tender za ekskurziju?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama