Dojave o bombama u školama i vrtićima širom Beograda, odloženo školsko takmičenje iz matematike

decembar 8, 2023

U veći broj škola i vrtića u Beogradu jutros je stigla dojava o postavljenim bombama.

Ekipe MUP-a su na terenu i proveravaju stanje. Na sreću, na svim do sada proverenim lokacijama dojave su bile lažne.

Neke od ustanova koje su jutros primile mejl sa informacijom da je postavljena eksplozivna naprava su: Osma beogradska gimnazija, Četvrta beogradska gimnazija, osnovne škole “Janko Veselinović”, “Jelena Ćetković”, “Nikola Tesla”, “France Prešern”, “Ivo Andrić”, “Drinka Pavlović”, “Petar Petrović Njegoš”, “Danilo Kiš”, Trgovačka škola na Miljakovcu, i u mnogim drugim školama i vrtićima širom grada.

Deca su u velikom broju ustanova izvedena u dvorišta gde čekaju dolazak roditelja, odnosno MUP-a koji će proveriti navode o postavljenim bombama.

Danas je planirano održavanje školskog takmičenja iz matematike, a iz Društva matematičara Srbije saopštili su da će se ono održati u školama u kojima nije bilo dojave, dok će u školama kojima su stigle pretnje biti odloženo za sutra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Dojave o bombama u školama i vrtićima širom Beograda, odloženo školsko takmičenje iz matematike"

  1. Veljja kaže:

    Dojave o bombi traju neko vreme.Sa jedne strane mora da se ispostuje procedura a sa druge strane to je ucestalo pa izgleda cudno.Ima skola u kojima se ne reaguje vec policija pregleda prostorije a nastava se odvija uporedo sa tim.Krije se dojava o bombi od zaposlenih i ucenika i to je nedopustivo.

MOŽDA TE ZANIMA
Ministar prosvete prihvatio ostavku direktora Tehničke škole, smatrajući je opravdanom nakon nepravilnosti u radu ove ustanove
DETALJNIJE

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama