BESPLATNA zdrava radionica za decu i konsultacije s pedijatrom za roditelje

28 novembra, 2019

“Samo da je živo i zdravo“ je rečenica koju najčešće čujemo od roditelja bez obzira na to da li je dete u tom trenutku zdravo ili bolesno. U današnje vreme, kada smo bombardovani informacijama o zdravoj ishrani, fizičkim aktivnostima i prevenciji, znamo mnogo više o tome kako da očuvamo fizičko i mentalno zdravlje deteta. Ipak, podsetiti se nekih zdravih načela nije nikada suvišno, a pogotovo kada se to radi na jedan zabavan i kreativan način.

Specijalizovani centar za engleski jezik Merryland je u okviru svoje kampanje “Zdravlje dece na prvom mestu” organizovao prvu u nizu Zdravu radionicu koja je imala za cilj da podseti ali i podstakne decu na izbor zdravih namirnica i da im da priliku da se dodatno rekreiraju, dok su roditelji imali mogućnost da u prijatnom ambijentu razgovaraju sa dr Dankom Komatinom, spec. pedijatrije iz Dar Medica ordinacije, i dobiju odgovore na sva pitanja u vezi sa očuvanjem imuniteta dece ali i ostalim nedoumicama.

‘Kao centar koji dugi niz godina radi sa decom imali smo potrebu, ali i obavezu, da deci i roditeljima organizujemo nešto ovako interesantno, interaktivmo i korisno. Izuzetno smo zadovoljni odzivom, što je pokazatelj da nas ova tema i te kako zanima i da se njome svi bavimo, što kao roditelji, što kao pedagozi. Veliku zahvalnost dugujemo dr Danki Komatini, pedijatru, stručnom saradniku na projektu, koja je strpljivo odgovarala na sva roditeljska pitanja, a razmenio se i poneki recept. Roditelje je takođe zanimala upotreba suplemenata, da li ih davati deci ili ne i u kojim količinama. Na kraju, doktorka je bila na raspolaganju za sva individualna pitanja koja su roditelji imali. Fitnes centar Tonus je decu podsetio na važnost fizičkih aktivnosti i nagradio učesnike besplatnim treningom. Deca su u svemu uživala, a možda ponajviše u pravljenju zdravih salata od povrća i voća sa profesorima, jer su u isto vreme ponavljala vokabular vezan uz tu tematiku,‘ istakla je Irena Tomić, direktor Merryland centra.

Zbog velikog interesovanja, zakazana je još jedna Zdrava radionica za 30.11.2019 u 15.30 u prostorijama Merryland centra na Novom Beogradu, gde će roditelji opet dobiti priliku da razgovaraju sa pedijatrom, a škola sporta Sportić će se pobrinuti da se deca razgibaju i zagreju pre degustacije zdravih namirnica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama