“Dozvoliti dolazak u vrtić samo za decu čiji su roditelji radno angažovani”

16 marta, 2021

Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije i GSPRS “Nezavisnost” uputili su danas zajednički dopis predsednici Vlade Ani Brnabić, ministru prosvete Branku Ružiću i Kriznom štabu Vlade Republike Srbije.

Foto: Canva

U dopisu sa naznakom “HITNO” od vrha Vlade traži se da pokaže razumevanje i brigu i za zaposlene u predškolskim ustanovama, u kojima, kažu, zaražavanja i te kako ima.

“S obzirom na to da ni ovog puta zaposleni u predškolskim ustanovama nisu izuzeti od rada, iako je epidemiološka situacija sve gora, smatramo da ste u obavezi da naložite određene mere i prema korisnicima usluga vrtića (roditelji/staratelji) a koje se tiču boravka dece u vrtićima.” stoji u dopisu.

Predlog sindikata je da se dozvoli samo dolazak dece čiji su roditelji, staratelji i drugi zakonski zastupnici u ovom trenutku radno angažovani.

“Ako zaposleni u predškolskim ustanovama već moraju da rade, onda bi novčana pomoć iz budžeta Republike Srbije, koju su u prethodnoj godini predlagala tri reprezentativna sindikata, bila mala satisfakcija.” – kažu iz sindikata.

Predlog o novčanoj pomoći upućen je u novembru prošle godine i možete ga pročitati u nastavku.

Download (PDF, 1.52MB)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama