“Дозволити долазак у вртић само за децу чији су родитељи радно ангажовани”

16 марта, 2021

Самостални синдикат предшколског васпитања и образовања Србије и ГСПРС “Независност” упутили су данас заједнички допис председници Владе Ани Брнабић, министру просвете Бранку Ружићу и Кризном штабу Владе Републике Србије.

Foto: Canva

У допису са назнаком “ХИТНО” од врха Владе тражи се да покаже разумевање и бригу и за запослене у предшколским установама, у којима, кажу, заражавања и те како има.

“С обзиром на то да ни овог пута запослени у предшколским установама нису изузети од рада, иако је епидемиолошка ситуација све гора, сматрамо да сте у обавези да наложите одређене мере и према корисницима услуга вртића (родитељи/старатељи) а које се тичу боравка деце у вртићима.” стоји у допису.

Предлог синдиката је да се дозволи само долазак деце чији су родитељи, старатељи и други законски заступници у овом тренутку радно ангажовани.

“Ако запослени у предшколским установама већ морају да раде, онда би новчана помоћ из буџета Републике Србије, коју су у претходној години предлагала три репрезентативна синдиката, била мала сатисфакција.” – кажу из синдиката.

Предлог о новчаној помоћи упућен је у новембру прошле године и можете га прочитати у наставку.

Download (PDF, 1.52MB)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама