Др Бошковић: Труднице екстремно угрожене короном

14 октобра, 2021

У недељи за нама готово да није прошао ниједан дан, а да нисмо прочитали вест о смрти труднице или породиље у Србији. Труднице су посебно угрожене али и кардиоваскуларни болесници који на интервенције чекају месецима. Због пандемије листе чекања на кардиолошке интервенције су се утростручиле, рекао је гостујући на К1 телевизији др Срђан Бошковић, начелник Коронарне јединице из Института за кардиоваскулерне болести Дедиње, преноси Танјуг.

„Труднице и иначе имају поремећај коагулације у последњем триместру трудноће. Имају повишен д-димер. Такође, механика њиховог дисања је другачија због великог стомака. Труднице су зато екстремно угрожене због короне”, рекао је др Бошковић.

„Једино решење за све, и за труднице, јесте вакцина против ковида и што мање контаката са људима. Боље да не знате шта све виђам у болници у Батајници. Свако ко не жели да се вакцинише требало би да само на 15 минута прошета ходницима болнице. Видеће људе у пуној снази на ивици смрти. Око 20 одсто пацијената су млади”, каже др Срђан Бошковић.

Извор: Политика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама