Др Кисић о могућности да се у школу крене 15. јула

12 априла, 2020

Заменица директора института “Батут” Дарија Кисић Тепавчевић рекла је данас да још није причано на Кризном штабу о конкретном датуму наставка школске године.

Указала је да 15. јули и 15. септембар не би били јако популарни датуми, јер свако ко је родитељ не би то прихватио са великим одушвељењем.

“Међутим, морамо бити свесни да ће се донети онаква одлука која је најбоља за нашу децу. Таква да најмање изложимо децу ризику, а што је још битније да не пренесу инфекцију међу популацијом старијих. Причаћемо о томе наредних недеља када ћемо тачно дефинисати какви би били временски оквири”, најавила је она.

Кисић Тепавчевић је, поводом предлога да се школска година настави 15. јула, а нова школска година 15. септембра и да ли има одлуке о томе, рекла да је сигурно да деца нису одавно у колективу и да је јасно да је степен колективног имунитета код најмлађих јако низак.

Кисић Тепавчевић је рекла да су летњи месеци, са високим температурама, најбезбеднији када је реч о оваквим вирусима.

Извор: Танјуг/Курир

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


5 коментара на "Др Кисић о могућности да се у школу крене 15. јула

 1. Ana Simona каже:

  Možda gospođa ne zna da ovde niko nije na raspustu!

 2. Mara каже:

  Ko ce da cuva decu uzrasta od 1. do 7. god. do tog 15. jula zena koje su samohrane majke i majke koje rade?
  Da li je za dete i za sprecavanje sirenja infekcije bolje da malo dete cuva roditelj ili neka teta-angazovana dadilja?

 3. Vlada каже:

  Zasto onda sad rade duplo vise nego u skoli daj bar leto da nam bude normalno

 4. Милица Т каже:

  НЕЉУДСКИ И НЕЧОВЕЧНО!!! Срам вас све колективно било!!!!Деца да иду лети у школу?На 40+ температури?!Да би стекли имунитет….Страшно!Босна која 3 пута мање заражених неће слати децу у школе до септембра!Узмите им и ваздух најбоље!Господин Шарчевић је рекао да имамо континуитет у настави,и да не мора бити надокнађивања па не разумем зашто се година не заврши тако???Или барем пошто без школе не могу (а могло се кобне 99)у јуну да се врате на недељу две али не да их запослени у школу решетају и бацају на поправне!Срам и стид да вас буде да им узмете распуст који им је једини предах од пакла у који иду.Затворили сте нас све у куће и наставници их сваки дан обасипају толико непотребним стварима да један дан не могу да одморе!И онда после овог ужаса који прође место да се сви мало релаксирају,изађу са друштвом,оду на село ви их пошаљете у школу да уче те исте ствари?Значи од 17.марта до неког децембра да деца немају 10 дана распуста да ништа не раде!Ово назовите затвором а не распустом!Госпођо Тепавчевић пошаљите прву Вашу ћерку на лето ако Вам је циљ толико да се неко врати у школу,исто важи за господина Кона ако има унучад!Ако се ово прихвати треба да пишемо петицију!Престаните да узимате деци живот!!!!!Престаните јер од њих зависите!Испадните једном људи у овој земљи после толико времена

 5. Zemlja stotog sveta каже:

  Ja moje dete sigurno necu slati u skolu 15. Jula jer je tada raspust a sada rade znacajno većim intezitetom nego kad redovno idu u skolu. Ukinuli su deci prolecni raspust, profesori bombarduju pre svega roditelje sta treba da ispredaju deci pa onda i decu sa domacim zadacima znacajno obimnijim nego ranije. Ja uskoro ocekujem gradivo za narednu godinu. Sad jos ulazemo u softvere za skolu preko tva za koje je sam nastavni kadar rekao informativno pratite kad stignete jer je nebitno?!

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама