Др Кисић Тепавчевић: Ако је једно дете у групи заражено препорука је ношење маске, нема самоизолације и онлајн наставе

5 септембра, 2020

Говорећи о школама др Дарија Кисић Тепавчевић објаснила је које су мере за школе уколико се појаве позитивни случајеви на коронавирирус.

“Ми смо првог дана имали ситацију где је огичледно да се заражавање није десило у школи, али је због предострожности читав разред у самоизолацији”, рекла је она.

Како је објаснила, велике су шансе да се такви појединани случајеви све чешће јављају, али уколико се буде дешавало да постоји једно позитивно дете на коронавирус и ако није утврђено да је било незаштићеног контакта без маски на удаљености мањој од једног и по метра, тада та група има појачане све мере – појачан надзор и чишћење, и уз једну снажну препоруку да се све време слушања наставе носи маска у периоду инкубације вруса.

“Уколико имамо два случаја и утвђена је повезаност, онда ће се радити о саомоизолацији и онлајн настави за ту групу”, додала је.

Др Кисић Тепавчевић је рекла да школе јесу безбедна места.

“Можемо да будемо поносни нашу децу, показали су дисциплину и велики степен одговорности” додала је Кисић Тепавчевић.

Извор: Недељник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


Један коментар на "Др Кисић Тепавчевић: Ако је једно дете у групи заражено препорука је ношење маске, нема самоизолације и онлајн наставе"

  1. Aleksa каже:

    Vidi se da dr Kisić Tepavčević nije kročila u školu jer se usuđuje da ovako govori. Na osnovu kojih pokazatelja govori da su škole bezbedna mesta? Da li uopšte zna kako ovih dana škole funkcionišu? Niti su deca pokazala disciplinu niti su pokazala veliki stepen odgovornosti. Niti znaju bilo šta o tome. A njihove roditelje jedino zanima da ih ostave u školi u 7:30 i dođu po njih u 17 ili 18 časova. Da li dr Kisić Tepavčević ikada brinula o grupi dece? Evo, neka dobije grupu od petoro dece. Neka u isto vreme predaje, vodi računa da maske stalno pokrivaju nos i usne, neka ide sa njima u wc, dok oni, naravno, drže propisanu distancu, neka vodi računa o tome da svako od njih po propisu opere i dezinfikuje ruke, neka ide sa njima u dvorište, opet na propisanoj distanci, onda neka uzme drugu grupu dece i sa njima ponovi isto što i sa prvom grupom, itd. Potpisujem da ona ne bi mogla da to izvede. I ne samo ona, nego nijedan član famoznog kriznog štaba.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама