Dr Kon o tome zašto mlađi osnovci ostaju u klupama

26 novembra, 2020

Epidemiolog dr Predrag Kon rekao je danas da su škole su i dalje mesta gde se kontroliše prenošenje virusa, ali je zbog opšte epidemiološke situacije u zemlji i opravdan prelazak na onlajn nastavu za učenike od petog do osmog razreda i za srednje škole.

Kako prenosi Tanjug, dr Kon rekao je da je u beogradskim školama tokom prošle nedelje registrovano je 406 učenika i nastavnika zaraženih koronavirusom. Dodao je da je u prethodnoj nedelji bilo 10 klastera, a da su sve grupe poslate na onlajn nastavu.

“Kada govorimo o nižim razredima, manje je oboljevanja. Ispitivanja u svetu su pokazala da se kod dece uzrasta do deset godina retko prenosi virus, a da je kod starije dece češće prenošenje virusa”, rekao je on, a prenosi Tanjug.

Ali to nije jedini razlog zbog kog su mlađi osnovci ipak ostali u klupama, već je tu i socijalizacija koja je od posebne važnosti u tom uzrastu, objašnjava dr Kon i podseća da je to još mišljenje Kriznog štaba, a da Vlada može da je modifikuje.

Izvor: Tanjug / Zelena učionica

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Dr Kon o tome zašto mlađi osnovci ostaju u klupama

 1. Aleksa kaže:

  “Kada govorimo o nižim razredima, manje je oboljevanja.”
  Prvo, kaže se mlađim, a drugo, to nije tačna infomacija. To je muljanja, izmišljanje i zamazivanje. U školama je mnogo gora situacija u mlađim razredima jer su stariji osnovci radili po kombinovanom modelu.
  Treće, mnogo više je zaraženih nastavnika koji rade u mlađim razredima jer provode dvostruko više vremena u učionici od nastavnika koji rade u starijim razredima.

  Doktor Kon nas je obavestio da se kod dece uzrasta do 10 godina retko prenosi virus. A da li se virus prenosi među starijom populacijom? Na primer, među nastavnicima koji predaju učenicima do 10 godina.

 2. Aleksa kaže:

  I da. Šta je nas briga šta su pokazala ispitivanja u svetu? Ima li to veze sa našom populacijom?
  I na kraju, nismo dobili odgovor zašto mlađi osnovci ostaju u klupama.
  Jer, razlog socijalizacija ne pije vodu.
  Kako se samo usudjujete da spominjete socijalizaciju a neprestano govorite o socijalnoj distanci?

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama