Dr Kon: Organizovanje maturskih večeri je neodgovorno

26 juna, 2020

Svako okupljanje je rizično, a organizovanje maturskih proslava, s obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, u ovom trenutku je neodgovorno, smatra epidemiolog dr Predrag Kon, a prenosi dnevni list Blic.

– Maturske večeri svakako predstavljaju povećanje rizika i to nije nikakva dilema. Njihovo organizovanje sada nije odgovorno i bilo bi bolje da se to odloži. – rekao je dr Kon i dodao da sada nije rešenje potpuno zatvaranje.

Ipak, ukoliko se situacija krajem godine pogorša, ni to nije isključeno.

O predstojećim prijemnim ispitima na fakultetu, dr Kon je objasnio da je njihovo održavanje realno ali uz pojačanu kontrolu.

– Prijemni ispiti mogu da se održe, samo je potrebno više ljudi koji će raditi na kontroli i bezbednosti. U takvim uslovima postoji rizik ali se tim merama može anulirati. Suština je u tome što svuda treba da se uspostavi sistem da preporuka nije kao da ništa nisi rekao. Ako se preporuka poštuje od strane onih kojima je upućena, onda smo završili više od pola posla. Sa druge strane, ako se preporuka ne poštuje onda se insistira na merama – istakao je dr Kon.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama