Др Кон: Тек смо кренули са ублажавањем мера, ВРТИЋИ ће морати да почну да РАДЕ

21 априла, 2020

Епидемиолог Предраг Кон одговорио је данас, на редовној конференцији о епидемиолошкој ситуацији у земљи, на питање да ли су сви стручњаци сагласни око релаксације односно попуштања мера Владе Републике Србије.

(Фото Бета)

– Искрено, ми као струка нимало нисмо доживели као попуштање ово релаксирање мера. Само смо мало кренули са ублажавањем мера. Што се струке тиче, ово је тек старт.

Послодавци су основне мере дистанцирања радника добили на почетку епидемије и морају се тога држати и када се врате људи на посао, рекао је Предраг Кон.

– Послодавцима су основне мере дистанцирања давно дате. Постоји и нека размишљања како фирме да се понашају, али то је друга врста питања. Ми смо то већ прошли. Сад кад се враћају назад морају да се испоштују мере дистанцирања и мере детинфкције, и ко год добије симптоме – одмах да се пусти кући – рекао је доктор Кон.

Говорећи о самохраним родитељима и о томе ко ће бринути о њиховој деци када се врате на посао, Кон је рекао:

– Мораће вртићи да почну да раде, бар за самохране родитеље, то још није одлучивано али, биће. Другог решења не видим, јер не могу код баке и деке – рекао је он.

Извор: Новости

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама