Dr Kon: Tek smo krenuli sa ublažavanjem mera, VRTIĆI će morati da počnu da RADE

21 aprila, 2020

Epidemiolog Predrag Kon odgovorio je danas, na redovnoj konferenciji o epidemiološkoj situaciji u zemlji, na pitanje da li su svi stručnjaci saglasni oko relaksacije odnosno popuštanja mera Vlade Republike Srbije.

(Foto Beta)

– Iskreno, mi kao struka nimalo nismo doživeli kao popuštanje ovo relaksiranje mera. Samo smo malo krenuli sa ublažavanjem mera. Što se struke tiče, ovo je tek start.

Poslodavci su osnovne mere distanciranja radnika dobili na početku epidemije i moraju se toga držati i kada se vrate ljudi na posao, rekao je Predrag Kon.

– Poslodavcima su osnovne mere distanciranja davno date. Postoji i neka razmišljanja kako firme da se ponašaju, ali to je druga vrsta pitanja. Mi smo to već prošli. Sad kad se vraćaju nazad moraju da se ispoštuju mere distanciranja i mere detinfkcije, i ko god dobije simptome – odmah da se pusti kući – rekao je doktor Kon.

Govoreći o samohranim roditeljima i o tome ko će brinuti o njihovoj deci kada se vrate na posao, Kon je rekao:

– Moraće vrtići da počnu da rade, bar za samohrane roditelje, to još nije odlučivano ali, biće. Drugog rešenja ne vidim, jer ne mogu kod bake i deke – rekao je on.

Izvor: Novosti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama