Dr Kon: Tražio sam prelazak na onlajn nastavu

16 novembra, 2020

Poznato je da je doktor Predrag Kon aktivan na društvenoj mreži Fejzbuk, gde redovno poziva građane na oprezno i odgovorno ponašanje, te na poštovanje propisanih mera za borbu protiv epidemije.

Foto: srbija.gov.rs

Na jednu od njegovih objava komentar je dala nastavnica koja se zapitala zašto Krizni štab i Vlada ignorišu prosvetne radnike, govoreći sve vreme o malom broju zaražene dece i blagim simptomima kod njih, ne pominjući pritom i nastavnike koji rade u istim tim školama.

“Predložio sam onlajn nastavu, odbijeno je i to u medicinskom delu KŠ. Međutim, do zaražavanja u školi dolazi retko i treće svaka škola može da se organizuje kada ima zaražene nastavnike da pređe na onlajn.” – bio je odgovor doktora Kona.

“Ja sam pokušao, većina stručnjaka je bila protiv. Pretnja epidemiološki ozbiljna ne postoji. Ja sam tražio onlajn još nedelju dana posle odmora, samo da se noćni klubovi i svi koji se zatvaraju ne bi pozivali na škole.” – dodao je.

Na komentar jednog od roditelja da decu u domovima zdravlja ne testiraju, pa oni donose virus kućama, dr Kon kaže da nijedan takav slučaj nije zabeležen, te da postoji ogromna dokumentacija koja to dokazuje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama