Др Пелемиш: “Немамо добру евиденцију инфициране деце, је л’ грешим?”

– Осам одсто новозаражених је узраста од 10 до 20 година, што значи да је ту значајан удео школске деце – рекала је др Дарија Кисић Тепавчевић, чланица Кризног штаба за борбу против корона вируса на данашној прес конференцији овог владиног тела.

Говорећи о броју заражених, она је рекла да је више од 60 одсто новозаражених узраста од 20 до 60 година, дакле, “радно активно становништво”.

– Запазили смо да расте број деце код којих је потврђен овај вирус, мада махом са блажим клиничким сликама, али и ту је било одступања – рекал је она.

На то се надовезао њен колега, такође члан Кризног штаба, др Мијомир Пелемиш:

– Морам да кажем, да ми намао немамо добру евиденцију инфициране деце, је л’ грешим – упитао је на прес конференији др Кисић Тепавчевић.

Она је потврдила докторове речи: “Све указује на то, јер постоји диспропорција…”

Пелемиш је на то још рекао да срећом немамо пуно деце у болницама, али да је све ово опасно, јер та “деца иако нису тежи случајеви, могу да пренесу инфекцију, а ми немамо тачну евиденцију”.

Кризни штаб за борбу против корона вируса заседао је јутрос и одлучио да овог викенда сви утоститељски објекти и тржни центри у Србији могу да раде до 14 часова.

Извор: Блиц