Dr Tiodorović: Deca moraju da pođu u školu!

10 avgusta, 2020

Gostujući u Jutarnjem programu TV Prve, dr Tiodorović apelovao je na roditelje da mudro donesu odluku o mališanima koji će ići u školu, ili učiti onlajn, i objasnio zbog čega je to važno.

– Deca moraju da pođu u školu, odnos nas i dece mora biti takav da živimo sa koronom i shvatimo da je oko nas, ali možda i u nama. Posebno prvaci i drugi razred, trebalo bi da budu u školi. Nema socijalno-psihološkog razvoja deteta ako uči onlajn. To je veoma važna odluka, koju ćemo doneti zajedno sa roditeljima. Škola će kontrolisati u kakvom su deca stanju, i da njihov smeštaj bude takav da mogu da drže distancu – rekao je on.

– Pozivam roditelje da donesu važnu odluku sa stanovišta zdravlja deteta, za njegov razvoj, duhovno i društveno zdravlje važno je da bude među decom, da se razvija kao ličnost i mladi organizam koji će sutra biti deo našeg društva. Niko ne primorava roditelje, pitanje je samo kako ćemo kao društvo shvatiti da je koronavirus tu, a naša deca moraju da se razviju – rekao je on.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Jedan komentar na "Dr Tiodorović: Deca moraju da pođu u školu!"

  1. Aleksa kaže:

    ”Škola će kontrolisati u kakvom su deca stanju, i da njihov smeštaj bude takav da mogu da drže distancu – rekao je on.”
    Ko će kontrolisati decu? U školi rade nastavnici, koji su prvenstveno zaduženi za obrazovanje, potom za vaspitanje i tako dalje. Da li ima dovoljno nastavnika da se ispune svi uslovi koje struka zahteva? Nema.
    O čemu struka stalno govori a nema pojma o organizaciji škola? Govori o socijalnom razvoju deteta a traži socijalnu distancu.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama