Dr Tiodorović: “Deca su sve vreme u parkovima i školskim dvorištima, pa niko nije govorio o maskama”

18 avgusta, 2020

Prof. dr Branislav Tiodorović gostovao je u Jutarnjem programu RTS-a i tom prilikom ponovio da nema dileme da će deca u škole nositi one maske koje im roditelji nabave i koje im najbolje odgovarajući “više kao ukras, ali i kao zaštitu”.

“Ovo je prelomni trenutak u ukupnom odnosu prema epidemiji. Svi moramo pomoći da škole počnu da rade normalno. Pogotovu bi deca iz nižih razreda trebalo da krenu sa pozitivnim odnosom, ali da budemo svesni toga da se sve mere moraju poštovati.” – kaže dr

On dodaje i da trenutna situacija pokazuje da se krećemo ka boljem rešenju, te da, ako to uspemo da očuvamo, imaćemo uslove za dobar početak školske godine. Doktor Tiodorović objašnjava da iako je trenutna situacija bolja, ako bi se stvari promenile nagore, prešli bismo na onlajn sistem koji bi funkcionisao jednako dobro kao i prošli put.

“Što se tiče maski, treba da budemo objektivni. Ljudi koriste one koje mogu da nabave, a svaka maska je velika stvar za zaštitu od infekcije. Dajte da budemo realni, deca su nam sve ovo vreme bila napolju, družila se i igrala, pa niko nije postavljao to pitanje na taj način, ni roditelji, ni nastavnici, pa ni mi ostali, smatrajući da su deca vrlo retko uzrok širenja infekcije. Oko toga ne treba da pravimo problem. Deca će koristiti onu masku koju imaju, koju roditelji mogu da im nabave. Više kao ukras, ali i kao zaštitu.” – zaključuje profesor Tiodorović.

Autor: A. Cvjetić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama