Др Тиодоровић: Одлука да деца крену у школу донета је из два разлога

23 јануара, 2022

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је, гостујући на Танјуг телевизији, да се залагао да се одложи полазак ђака у школе, а да је то био и предлог педијатара. Ипак, донета је другачија одлука, а за то, тврди Тиодоровић, постоје добри разлози.

Говорећи о ситуацији са коронавирусом код деце, он је рекао да је у овом таласу приметан пораст броја заражене деце. Навео је да је у ранијим таласима по амбуланти било заражено око 12 деце, а сада у већим градовима тај број достиже и 150.

Упркос тако драстичном порасту броја заражене деце, преовладала је одлука да се деца врате у школе и то, како каже Тиодоровић, због чињенице да су деца “доста пропустила” онлајн наставом, без обзира на то што је овај модел био добро организован.

“Најбољи начин васпитања и образовања је да деца иду у школу, а то се није могло обезбедити увек, те је за последицу имало то да су деца прилично изгубила у протекле две године”, казао је Тиодоровић и додао да је други разлог за такву одлуку и закон који не дозвољава да деца млађа од 12 година остају сама код куће, те да је један од предлога био да послодавци одобре рад од куће за једног од родитеља. То, међутим, није прихваћено.

“Одлука да се крене у школу није погрешна, јер је донета у корист ученика”, казао је Тиодоровић, али и истакао да проблем представља велики број заражених просветних радника у овом тренутку.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *


2 коментара на "Др Тиодоровић: Одлука да деца крену у школу донета је из два разлога

  1. наставник каже:

    “Одлука да се крене у школу није погрешна, јер је донета у корист ученика”, казао је Тиодоровић, али и истакао да проблем представља велики број заражених просветних радника у овом тренутку.

    Наставници свакако не знају ништа и не раде ништа, што је опште познато, па могу и да поцркају. Ја имам пуно здравствених проблема, поштујем мере увек. Данас сам једини у школи са маском.

  2. Nikola каже:

    Briga njih i za zdravlje i za znanje.

Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама