Dr Tiodorović: Odluka da deca krenu u školu doneta je iz dva razloga

23 januara, 2022

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je, gostujući na Tanjug televiziji, da se zalagao da se odloži polazak đaka u škole, a da je to bio i predlog pedijatara. Ipak, doneta je drugačija odluka, a za to, tvrdi Tiodorović, postoje dobri razlozi.

Govoreći o situaciji sa koronavirusom kod dece, on je rekao da je u ovom talasu primetan porast broja zaražene dece. Naveo je da je u ranijim talasima po ambulanti bilo zaraženo oko 12 dece, a sada u većim gradovima taj broj dostiže i 150.

Uprkos tako drastičnom porastu broja zaražene dece, preovladala je odluka da se deca vrate u škole i to, kako kaže Tiodorović, zbog činjenice da su deca “dosta propustila” onlajn nastavom, bez obzira na to što je ovaj model bio dobro organizovan.

“Najbolji način vaspitanja i obrazovanja je da deca idu u školu, a to se nije moglo obezbediti uvek, te je za posledicu imalo to da su deca prilično izgubila u protekle dve godine”, kazao je Tiodorović i dodao da je drugi razlog za takvu odluku i zakon koji ne dozvoljava da deca mlađa od 12 godina ostaju sama kod kuće, te da je jedan od predloga bio da poslodavci odobre rad od kuće za jednog od roditelja. To, međutim, nije prihvaćeno.

“Odluka da se krene u školu nije pogrešna, jer je doneta u korist učenika”, kazao je Tiodorović, ali i istakao da problem predstavlja veliki broj zaraženih prosvetnih radnika u ovom trenutku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


2 komentara na "Dr Tiodorović: Odluka da deca krenu u školu doneta je iz dva razloga

  1. nastavnik kaže:

    “Odluka da se krene u školu nije pogrešna, jer je doneta u korist učenika”, kazao je Tiodorović, ali i istakao da problem predstavlja veliki broj zaraženih prosvetnih radnika u ovom trenutku.

    Nastavnici svakako ne znaju ništa i ne rade ništa, što je opšte poznato, pa mogu i da pocrkaju. Ja imam puno zdravstvenih problema, poštujem mere uvek. Danas sam jedini u školi sa maskom.

  2. Nikola kaže:

    Briga njih i za zdravlje i za znanje.

Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama