Dr Tiodorović: Pitanje zatvaranja škola ne postavlja se ni kod nas ni u Evropi

30 oktobra, 2020

Epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je za RTS da se ne postavlja pitanje zatvaranja škola i vrtića, i da je to stav koji postoji i u Evropi.

Kako je rekao, dnevno se prati stanje u školama i učenici koji su bili u kontaktu sa pozitivnima, ili koji su pozitivni. Tada odeljenja ili cele škole, zavisno od situacije, prelaze na onlajn model.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže za RTS da do sada nije zatvoren nijedan vrtić na teritoriji Beograda, ali da zabrinjava da je u poslednjih deset dana koronavirus potvrđen kod više mališana i zaposlenih u beogradskim vrtićima, kao i da je skoro 50 učenika zaraženo.

Slavko Gak je, gostujući u Dnevniku RTS-a, naveo da predškolske ustanove u Beogradu rade od 11. maja i da do današnjeg dana nijedan vrtić na teritoriji glavnog grada nije zatvoren.

“Jedan krizni period smo prošli tokom juna i svi zaposleni u predškolskim ustanovama su pokazali zaista veliku profesionalnost i visoku odgovornost i taj period smo prošli bez većih problema. Sada smo u novom talasu porasta zaraženih”, rekao je Gak i dodao da kada je reč o predškolskim ustanovama situacija nije alarmantna.

Naglasio je da svi vrtići rade, epidemiološke mere se sprovode i kontrolišu.

Izvor: RTS

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


Budite u toku

Unesite vašu imejl adresu

Pratite nas

Pratite nas na društvenim mrežama