Др Тиодоровић: Питање затварања школа не поставља се ни код нас ни у Европи

30 октобра, 2020

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић рекао је за РТС да се не поставља питање затварања школа и вртића, и да је то став који постоји и у Европи.

Како је рекао, дневно се прати стање у школама и ученици који су били у контакту са позитивнима, или који су позитивни. Тада одељења или целе школе, зависно од ситуације, прелазе на онлајн модел.

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак каже за РТС да до сада није затворен ниједан вртић на територији Београда, али да забрињава да је у последњих десет дана коронавирус потврђен код више малишана и запослених у београдским вртићима, као и да је скоро 50 ученика заражено.

Славко Гак је, гостујући у Дневнику РТС-а, навео да предшколске установе у Београду раде од 11. маја и да до данашњег дана ниједан вртић на територији главног града није затворен.

“Један кризни период смо прошли током јуна и сви запослени у предшколским установама су показали заиста велику професионалност и високу одговорност и тај период смо прошли без већих проблема. Сада смо у новом таласу пораста заражених”, рекао је Гак и додао да када је реч о предшколским установама ситуација није алармантна.

Нагласио је да сви вртићи раде, епидемиолошке мере се спроводе и контролишу.

Извор: РТС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.


Будите у току

Унесите вашу имејл адресу

Пратите нас

Пратите нас на друштвеним мрежама