Државни секретар Мирсад Ђерлек о случају у Сремској Митровици: “Систем функционише, треба доказати да ли је било пропуста”

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек изјавио је данас да институције у Србији неће ћутати на тврдње мајке да је изгубила бебу због акушерског насиља у Сремској Митровици, наводећи да истина о том догађају треба да допринесе да се тако нешто не понови.

Foto: Canva

“Као прво, људски, немамо право, а с друге стране нас и закон обавезује. С треће стране, желимо да дођемо до истине која ће помоћи да се ово више не понавља”, рекао је Ђерлек за телевизију Пинк.

Навео је да “систем функционише” и да је Министарство здравља брзо реаговало.

“Сама здравствена установа је већ урадила унутрашњу контролу, а ми смо већ 17. јануара послали здравствену инспекцију”, додао је Ђерлек.

Државни секретар Министарства здравља је навео да је то сада поступак који ће трајати одређено време, наглашавајући да сада не треба журити, већ да је потребно доказати да ли је било пропуста.

“Врло је битно доказати да ли је било пропуста, испитати све околоности и адекватно казнити појединца ако се докаже. Овде није повреда прста или неке периферне ствари, дете је изгубило живот. За ово неко треба да одговара”, казао је Ђерлек.

Извор: Бета